– Vi ønsker å informere og advare om det vi tror er aktive og mobile vinningskriminelle i Agder, sier næringslivskontakt Eirik Berg Thorsrud i Agder politidistrikt.

Bakgrunnen for advarselen er flere tyverier den siste tiden.

– Natt til 3. mars ble de første tyveriene oppdaget i Agder. Denne uken har det blitt rapportert om tyveri av GPS-enheter fra 11 ulike Volvo lastebiler i Birkenes. Det har også blitt begått tyverier fra anleggs- og landbruksmaskiner i Grimstad og Farsund, skriver Agder-politiet i en pressemelding fredag formiddag.

– Mobile vinningskriminelle har gjerne hele landet som nedslagsfelt. De stjeler GPS utstyr fra lastebiler, traktorer og utstyr fra anleggsmaskiner, primært på natten, for å selge videre. Det er kostbart utstyr og vi ønsker at bedrifter er forberedt slik at de også kan være med på å forhindre kriminalitet mot egen bedrift, sier Thorsrud i pressemeldingen.

Politiet har følgende råd til bedrifter når det kommer til sikring av kjøretøy og utstyr:

  • Sikre dyrt utstyr når dette ikke er i bruk, ved for eksempel å parkere traktorer, lastebiler eller anleggsmaskiner i videoovervåket område, eller på sikkert område.

  • Ta ut dyrt utstyr når kjøretøy eller maskiner forlates i et lengre tidsrom, f.eks. over natten eller i helgen.

  • Holde jevnlig øye med lastebil/traktorer/ grave-/anleggsmaskiner når disse er parkert.