Det er kommunens klare oppfordring i snøkaoset.

Det har kommet over en halv meter snø i Vennesla nyttårsnatten, enkelte steder over én meter.

Mat i huset batterier i lommelykta

– Folk bør ha mat i huset og batterier til lommelykta. Så store snøfall som vi venter nå, vil få konsekvenser. Det aller viktigste for oss, er likevel at folk få vekk biler og søppeldunker fra fortau og vegkanter. Vi kan ikke brøyte og holde vegene åpne, hvis ikke vi kommer fram, sier enhetsleder for park og teknisk, Arne Vatne, i Vennesla kommune.

Denne nyttårshelga er det lurt å følge med på nyheter, værmelding og i pressen. På kommunens hjemmeside vil det også bli oppdatert informasjon ved behov.

Arne Vatne ber, slik vegvesenet også gjør,  folk om å ikke kjøre bil, med mindre det er helt nødvendig.

– Vi som skal brøyte,  ser mørkt på å komme til en vei med kanskje 15-20 biler tilfeldig plassert grunnet nyttårsselskap. Da må vi rett og slett kjøre videre, uten å brøyte - og da kan det ta tid å komme tilbake til en normalsituasjon. Dette ser ut til å bli nyttårshelga hvor du heller bør prioritere å være hjemme med sørlandsskuffa, sier Vatne.

Ekstramannskaper utkalt

Vennesla kommune har kalt ut ekstramannskaper for å håndtere situasjonen. Til sammen cirka 20 brøyte-enheter vil være klare fra morgenen nyttårsaften. Så langt det er mulig, er disse satt opp med doble mannskaper, slik at det kan jobbes kontinuerlig.

Det har vært flere runder med både brøyting og strøing siste uke - og mange har jobbet mye. Vatne sier beredskapen er god og mannskapene klare til å stå på.

Hvis du trenger hjelp . . .

Hvis det oppstår en situasjon der man trenger akutt hjelp, skal man ringe nødetatene på vanlig måte. Nå snakker vi ikke om hjelp til å skuffe eller etterlysning av brøytemannskaper, men at du trenger nødvendig hjelp.

Lørdag formiddag kalte Statsforvalteren i Agder inn alle kommuner og beredskapsmyndigheter til felles møte. Både tele-operatørene, energiselskapene, politiet og vegmyndighetene er forberedt på det som kommer. Sivilforsvaret står klare til å bistå ved behov.

Myndighetene planlegger for at folk enkelte steder på Agder, kanskje også i Vennesla, vil trenge hjelp. Det gjelder særlig hvis snøen  blir noe tyngre enn meldt og vi får langvarige strømutfall og lengre perioder med full isolasjon.

Her fra Vestbygda. Bildet er tatt i fjor vinter. Foto: Arkiv