Eirin Merete Ueland er frisklivskoordinator og fysioterapeut i Vennesla kommune og hun er klar til å bistå alle som strever med livsstilproblemer og lav fysisk aktivitet.

– Hadde alt vi vet om trening og kosthold vært en tablett, hadde alle tatt den hver morgen og vi hadde alle vært mye sunnere. For mange er det overveldende å komme i gang med fysisk aktivitet. Men husk at alt er bedre enn ingenting. Du skal ikke ta trappa så mange ganger før du merker at den blir mye lettere og helsegevinsten er stor, sier hun til Vennesla kommunes nettside fredag.

– Den enkelte må selv gjør valgene sine, men jeg kan bistå og jeg kan hjelpe med råd, veiledning og litt treningsopplegg. Og så kan jeg informere om hvor du kan finne det du trenger av støtte og hjelp for å komme i gang med en litt bedre livsstil, forteller hun.

Hun understreker også den store sammenhengen mellom god psykisk helse og fysisk aktivitetet. Kroppen er laget for aktivitet og vi oppnår en annen balanse i livet når vi er aktive.

Nytt tilbud på Idrettsplassen

16. august er hun i gang på Idrettsplassen. Hver tirsdag og torsdag fra klokka 14.00 til 15.00 blir det treningsopplegg – helt gratis. Alle mellom 18 og 67 som trenger et puff for å komme i gang med trening, kan komme. Du må ringe og først og sette deg på liste. Frisklivskoordinatoren nås på telefon: 992 67 807

- Målet er at vi blir rundt 10 til 15 i begynnelsen. Drømmen er at vi blir så mange at vi må dele i flere grupper. Vi skal ikke konkurrere med treningssentrene, men vi skal ha opplegg tilpasset den enkelte. Dette er primært for de som aldri ville meldt seg inn i et treningssenter, forteller Eirin.

– Det er en enorm helseeffekt for dem som går fra ingen litt fysisk aktivitet. Og det er derfor jeg er så opptatt av å gå trapper, gå en tur og så videre. Det er noe de fleste kan få til, sier hun.

Hun minner om de nasjonale helserådene. Hvis du greier 150 minutter moderat fysisk aktivitet pr. uke, eller 75 minutter mer intensiv aktivitet, er du innenfor anbefalingene.