Det er bare en drøy måned siden Ole Martin Andreassen (29) kom tilbake fra Ukraina, etter frivillig arbeid via hjelpeorganisasjonen Paracrew. Målet var da å bli i Vennesla og jobbe så lenge han måtte, før han kunne dra tilbake. Nå har han fått fortgang i prosessen ved å selge både motorsykkel og bil.

– Det var rart å komme tilbake til Norge og ikke få gjort noe, man føler seg så hjelpeløs, sier Andreassen til Vennesla Tidende.

Trenger medisinsk utstyr

Den drøye måneden han har vært hjemme i Vennesla og jobbet, har han likevel fått gjort noe for Ukraina. Han har nemlig styrt sosiale medier for hjelpeorganisasjonen Paracrew, som har fokus på å hjelpe det krigsrammede landet.

Samtidig benytter han sjansen til å samle inn utstyr de trenger der nede, for så å ta det med i bilen når han setter kurs mot Ukraina igjen 18. juli. Han tar gjerne imot både donasjoner og passasjerer som ønsker å være frivillige.

– Paracrew har akkurat starta en paraklinikk for behandling av pasienter på østfronten, og trenger alt av medisinsk utstyr. I ei av bygdene vi jobber i har det vært tuberkoloseutbrudd, og de har ikke noe så enkelt som antibiotika, sier Andreassen.

– Det er også behov for mat som kan stå lenge og godteri til barna. Det hadde vært stas å kunne gi dem norsk sjokolade, det gir så mye glede, legger han til.

foto
VIL TILBAKE: Ole Martin Andreassen sitter igjen med sterke inntrykk etter frivillig arbeid i Ukraina. Foto: Privat

Selger bil og MC

Nå har Andreassen solgt motorsykkelen sin, og han er i ferd med å selge bilen for å finansiere reisen. I stedet kjøper han en bil som er mer brukervennlig i Ukraina og det frivillige arbeidet.

– Jeg trenger en bil om er bedre egna for oppdrag i Ukraina, den bør være høyere, kraftigere og ha mer plass, sier han, som beregner å bruke to dager på turen ned.

Plass til passasjer

Andreassen kjører ned sammen med andre frivillige, men er alene i egen bil. Han oppfordrer til å ta kontakt med ham på Facebook om noen ønsker å være frivillig og trenger skyss ned, eller vil bidra til Spleisen han har opprettet for å finansiere bensin til reisen.

– Vi er alltid interesserte i flere frivillige. Gjerne med en form for helseutdanning, uten at det er nødvendig. Jeg har plass i bilen, sier Andreassen, som pakker minst mulig bagasje selv.

Planen denne gangen er å bli i Ukraina i tre uker, gjennom sommerferien, før han drar hjem til Vennesla igjen for å planlegge og forberede neste tur.

foto
SOLGTE MC: Her hentes Andreassens MC, slik at han kan frigjøre midler til hjelpearbeidet. Foto: Privat