Søkertallene for høyere utdanning viser at det er mange om beinet for å få en plass på desentralisert bachelor i vernepleie ved Universitetet i Agder.

I fjor kom nyheten om at universitetet skulle tilby utdanningsløpet for enkelte beboere i Østre Agder, Setesdal og Lister-regionen.

For Vennesla sin del kunne folk som er bosatt i Øvrebø eller Hægeland søke om plass.

Hele 317 søkere kjemper om 35 studieplasser. Den foreløpige søknadsbehandlingen viser at det er mer enn nok kvalifiserte søkere i alle regioner til å starte opp i august.

– Dette er ekstraordinært gode tall som viser et stort ønske om å bli vernepleier i Agders distrikter. Vi er glade for å kunne da del i å møte behovet i de enkelte regionene, sier dekan Anders Johan Wickstrøm Andersen ved Fakultet for helse- og idrettsvitenskap.

Utdanningen foregår på deltid over 4,5 år og er samlings- og nettbasert. Samlingene vil i hovedsak foregå i Lyngdal (18 studieplasser), Tvedestrand (9 studieplasser) og på Evje (8 studieplasser). Det blir også krav om 30 uker praksis, og elevene skal få praksisplass i regionen de tilhører.

– Vi er veldig glade for denne muligheten. Den største utfordringen i framtida blir å skaffe nok kompetent arbeidskraft til omsorgstjenestene. Derfor er utdanningstilbud som dette veldig bra. Det gir innbyggerne våre i Øvrebø og Hægeland en fin mulighet til å få seg høyere utdanning nær hjemstedet, sa, Ragnhild Bendiksen, kommunalsjef for helse- og omsorg i Vennesla kommune, da tilbudet ble offentliggjort.