De siste ukene har det vært hektisk aktivitet i skianlegget på Sandrip, der deler av den eldre asfaltløypa nå blir oppgradert.

– Her er det en dugnadsånd som er fantastisk, konstaterer leder for ski og skiskyttergruppa i Øvrebø IL, Hans Kristian Hægeland.

Styreleder i Sandripheia Fritidspark, Eivind Drivenes, sier seg umiddelbart enig.

– Ja, det er mange som stiller opp og som synes anlegget her er viktig, sier han.

Arbeidet begynte så smått i juni.

– Det er en måned som er travel for folk, og mange nærmer seg ferie. Likevel har folk stått på. Det er imponerende, sier Hægeland.

Drivenes anslår at dugnadsarbeidet tilsvarer mellom 150.000 og 200.000 kroner som dermed blir spart.

– I tillegg er det flere lokale firmaer og aktører som er inne og gjør en innsats, sier Drivenes.

Slik ser anleggsarbeidet ut fra lufta:

Får ny sløyfe

Selve oppgraderingen går ut på å utvide bredden i den eldre delen av asfaltløypa på Sandrip. Tidligere var den tre meter, men etter utvidelsen vil maksbredden være på seks meter.

I tillegg blir det laget en ny 100 meter lang forbindelse, slik at anlegget får en ny sløyfe på til sammen 500 meter.

Planen er at løypa skal asfalteres i løpet av august, og arbeidet skal være helt ferdig i tide til NM i rulleskiskyting i september.

– Noe av grunnen til at vi gjør dette er at Skiskytterforbundet har krav om at det skal være en viss bredde i løypene, slik at løperne for eksempel kan passere hverandre når de skøyter i oppoverbakkene. Disse kravene kom etter at den gamle asfaltsløyfa på Sandrip ble lagt på 2000-tallet. Når vi nå oppgraderer løypa, slipper vi å søke dispensasjon for NM og eventuelt fremtidige konkurranser, forklarer Drivenes.

Den nye sløyfa skal være ferdig asfaltert i tide til NM i september. Foto: Andreas Iveland

– En annen grunn til å utvide var at den nye løypemaskinen lettere skulle få plass i den eldre delen av asfaltløypa. Vi hadde heller ikke gjort dette dersom det ikke hadde vært til glede for klubbene som trener her, fortsetter han.

Både Øvrebø IL, Vindbjart og Torridal IL har gått sammen med 150.000 kroner i prosjektet. I tillegg bidrar Vennesla og Kristiansand kommune. På toppen kommer spillemidler.

– Totalt investerer vi for rundt halvannen million i år. I tillegg til å oppgradere løypa, har vi også anlagt en liten parkeringsplass til, forklarer Drivenes.

I en tidligere versjon av artikkelen sto det at Oddersjaa var blant idrettslagene som hadde bidratt med midler til utvidelsen. Det riktige er at Vindbjart, Øvrebø IL og Torridal har gått inn med 150.000 kroner. Feilen ble rettet klokka 19.21 søndag.

– Dette blir veldig bra

Lederen for ski og skiskyttergruppa i Øvrebø IL, Hans Kristian Hægeland, forteller at utvidelsen vil komme til glede også etter NM.

– Dette blir veldig bra. Den nye sløyfa blir en veldig fin plass å leke seg på rulleski, sier Hægeland entusiastisk.

Både han og Drivenes trekker også fram at det blir lettere å trene flere aldersgrupper samtidig nå som det blir større løype.

– Av og til har det blitt litt tett på stadion hvis det er mange som trener samtidig. Nå får vi spredd folk mer. Under NM vil det faktisk være deler av løypene her som ikke blir brukt, og som man kan trene i, forteller Drivenes.

Eivind Drivenes og Hans Krisitan Hægeland forteller at det blir lettere for flere å trene samtidig etter utvidelsen av den eldre asfaltere sløyfa. Her står de ved den nye forbindelse som danner den nye sløyfa. Foto: Andreas Iveland

Og med oppgraderingsarbeidet godt i rute, tar Drivenes og Hægeland seg litt tid til å glede seg til innrykk fra NM-deltakerne. Flere av dem har allerede vært innom og testet løypene i forkant av arrangementet.

– For litt siden overhørte jeg en utøver som sa til treneren sin at «disse løypene er skikkelig bra». Det er utrolig moro, sier Hægeland.

– Samtidig har vi et anlegg som passer for alle aldre og nivåer. Her er det også veldig fint for personer med ulike funksjonsutfordringer, fortsetter han.

– Og akkurat det er veldig viktig. Vi spisser oss ikke inn mot proffene. I dette anlegget skal det være noe for alle, fra de som vil prøve å nå langt til mosjonistene, sier Drivenes.