– Fjoråret var mye bedre enn vi hadde håpet på. Vi var litt bekymret med tanke på korona, men vi kom greit gjennom det, sier Syvert G. Dale.

– Det var ikke noen leveranseproblemer eller sånne ting. Folk kunne ikke reise, så de pusser opp som gale, legger han til.

Tredobling gange to

Agder Stein & Monument ble stiftet mot slutten av søsknene Syvert G. Dale og Anna D. Byram, sammen med Halis Byram.

Det første året var det ikke voldsomt stor drift, mens i det første hele året bedriften hadde produksjon fikk de inn beskjedne 264.000 kroner.

Året etter kom en kraftig økning, og omsetningen endte til slutt på 738.000 kroner.

Nøkkeltall Agder Stein & Monument AS

2021202020192018
Driftsinntekter2.22173826425
Eiendeler514615489264
Gjeld336585459234
Årsresultat1560– 496– 252
Alle tall i hele tusen. Kilde: Proff.no

Og i fjor var det klart for et voldsomt byks, som til slutt endte med en omsetning på 2,2 millioner kroner. Med andre ord har bedriften omtrent tredoblet omsetningen to år på rad.

– Foreløpig i år ligger vi an til en pen økning i forhold til fjoråret. Men vi tenker ikke det blir en ny tredobling, det blir for vanskelig, sier Dale og ler.

Etter å ha gått med underskudd i sine to første regnskapsår, gikk bedriften i null i 2020, før det i fjor ble et overskudd for første gang.

foto
Agder Stein & Monument leverer stein-produkter som benkeplater, bord og vaskeservanter, for eksempel. Kundene kommer fra hele Agder. Foto: Morten Klaussen

Første overskudd

Syvert Dale sier at målet er å øke jevnt og trutt, og at de vil komme opp på et nivå der de får igjen for alle dugnadstimene de har lagt ned i bedriften.

– Vi driver selskapet på fulltid, og begynner sakte, men sikkert å kunne ta ut lønn som tilsvarer fulltid. Det er mye dugnad, men andelen dugnad er heldigvis i kraftig tilbakegang, sier han.

Bedriften ligger på Hunsfos, og har utvidet lokalene etter oppstarten i 2018. Nå har de dobbelt så god plass som da de begynte.

– Vi fikk muligheten til å få litt mer armslag, så da slo vil til. Fremover vil produksjonen øke og utvide. Vi håper at vi i løpet av overskuelig fremtid tar noen nødvendige investeringer, men akkurat nå har vi det vi trenger der vi er, sier Dale.