– Da kommer ordføreren og åpner. Dessuten skal vi på voksenopplæringa ha det tradisjonelle matsalget til inntekt for TV-aksjonen. Det blir vårruller, tikka masala, sveler og mye bra, forteller prosjektleder Maria Nærdal.

Det hele skjer klokka 10.30 onsdag 18. oktober, melder kommunen på hjemmesiden sin.

Elevene ved voksenopplæringa pleier for øvrig å samle inn opp mot 20.000 kroner til TV-aksjonen hvert år, og produksjonen er i full sving. I fjor ble det for eksempel servert 900 vårruller.

Samarbeid

Smia var stengt i fire måneder, men i slutten av august ble det klart at det nærmet seg en løsning for driften av kafeen på kulturhuset.

I september ble det på nytt satt i gang drift, der Vennesla Voksenopplæringssenter har ansvar fire dager i uka, mens Vennesla Frivilligsentral har én dag. Dermed er kafeen åpen alle ukedager mellom 10.30 og 14.30. Det er salg av kaffe, vafler, toast, kake og etter hvert også en varmrett.

– Mange kommer innom igjen. De smiler og er glade for at vi er i gang igjen. Vi rekker ikke prate med alle, men vi prøver Vi forsøker å skape god stemning og en god plass å være for alle, forteller Abrahale Sultan. Han er fra Eritrea og har allerede blitt kjent med mange.

Planer

Fremover er det en plan om å få på plass en barnekrok i kafeen, slik at folk med små barn i permisjon kan treffes og la barna leke litt.

– På sikt må vi få til arrangementer også, sammen med Innbyggertorget, Kulturhuset og andre. Vi må en god møteplass for flest mulig, og det er flott hvis vi kan få mange til å komme og treffes her, sier rektor Frøydis Solberg i Vennesla voksenopplæring.