Torsdag kveld sendte Meteorologisk institutt ut farevarsel for kraftige vindkast i deler av Agder, Rogaland og Telemark.

Det ventes lokalt kraftige vindkast fra vest på 25–30 m/s i indre strøk av Rogaland og i Agder. Det er også ventet sterk kuling til liten storm langs kysten. Vinden ventes å øke først i vest, og minke sist i øst.

Fredag valgte politiet i Agder å minne om farevarselet, og de oppfordrer folk til å følge anbefalingene gitt av Meteorologisk institutt.

– Sikre løse gjenstander, sikre båter, kanoer/kajakker, vurder nødvendighet av ferdsel på sjø/strandsone, melder politiet.

Meteorologisk institutt melder at været kan føre til at enkelte veier kan bli stengt på grunn av trær og andre objekter i veibanen, at strømforsyningen kan bli påvirket, og at fly, ferje og lignende kan bli kansellert som følge av været.

Color Line har allerede kansellert Superspeeds avgang fra Kristiansand klokken 16.30 og returen fra Hirtshals klokken 20.45 fredag som følge av farevarselet, skriver Fædrelandsvennen.

Avisen skriver videre at i underkant av 900 personer berøres av kanselleringen, og at disse blir booket om til tidligere avgang, eller første avgang etter.