Signe Marie Rølland

Journalist

– Vi pleier å ha en god Handelens dag i Vennesla og mener fortsatt at dagen har noe for seg. Det er den beste dagen i året for de fleste butikkene. Butikkene legger seg i selen, og noen tar den også ut i gaten. Det skal også være salgsboder i gågata den dagen, sier Voreland.

– Jeg mener ikke at Handelens dag har utspilt sin rolle, selv om det er tilbud ellers i året også. Prosentmessig er det ikke sikkert at omsetningen er så stor fra denne dagen om man ser hele året sammenlagt, men det er en viktig dag for handelsstanden, sier Voreland.

foto
Leder for Kjøp i Vennesla, Anstein Voreland, mener Handelens dag er viktig for butikkene i Vennesla. Foto: Signe Marie Rølland

På sankthansaften

Torsdag 23. juni er det Handelens dag i Vennesla med 12-timers åpningstid. Samme kveld feirer de fleste sankthans.

– Det har vi tatt opp i styret, og vi vet det er plusser og minuser med datoen. Vi pleier å ha den siste torsdagen i juni. Men i år sammenfaller det med Handelens dag på Sørlandssenteret, og det ønsket vi å unngå, sier Voreland.

– Det største trøkket av kunder er uansett på morgenen, så vi tok sjansen på å legge Handelens dag til torsdag 23. juni. Med tanke på bemanningssituasjonen er det også gunstig at vi holder Handelens dag før ferien i juli, sier han.

Voreland har tro på en bra sommer for butikkene i Vennesla. Nylig ble hans egen butikk Elon rustet opp og utvidet for en betydelig sum.

– Det skjer jo mye innen handel i Vennesla, og vi skal også åpne nytt kjøpesenter her. De to foregående årene har vært bra for lokalhandelen, men i år er det klart at folk kan reise igjen etter to år med pandemi og kanskje prioriterer å bruke pengene annerledes. Vi håper det blir en bra sommer for handelen også i år, sier han.