– Vi kom oss gjennom det heldigvis, med støtte fra kommune og stat. Så nå er vi klare for full fart igjen, sier daglig leder Gjøran Thomassen fra Hunsfos Bryggeri og Destilleri.

– Nå er det i ferd med å snu, nå er pandemien over og vi kan produsere et høyt volum igjen. Pandemien satte en stopper for alt, men nå åpner det opp igjen, legger han til.

Fire år med underskudd

Bryggeriet måtte kutte voldsomt under koronapandemien for å klare seg rent økonomisk. For et drøyt år siden sa deleier Frode Lian til Vennesla Tidende at 300.000 kroner i koronastøtte fra kommunen og en avtale med Norgesgruppen gjorde at de overlevde.

Årsresultatet for 2021 ble isolert sett ikke så ille for bedriften, med et underskudd på 74.000 kroner. I 2020 derimot var underskuddet 248.000 kroner. De to foregående årene endte også med underskudd. Totalt har bedriften tapt mer enn 700.000 kroner de fire siste årene.

Nøkkeltall Hunsfos Bryggeri AS

20212020201920182017
Driftsinntekter2.7753.2953.9503.6903.466
Lønnskostnader3051.065839832546
Eiendeler1.6891.6031.6671.5201.840
Egenkapital70144267604720
Gjeld1.6191.4591.4009171.120
Årsresultat– 74– 248– 336– 11798
Alle tall i hele tusen. Kilde: Proff.no

Ligger an til overskudd

Men etter at pandemien er over og landet gjenåpnet igjen, kan Thomassen si at ting ser lysere ut.

– Hittil i år er vi på plussiden. Tallene for de fem første månedene viser overskudd, så det går rett vei. Noe annet ville vært katastrofe, sier den daglige lederen, som ikke vil ut med hvor stort overskuddet er.

– Det er veldig god stemning i markedet. Det så vi bare på Hunsfest, det var 1300 mennesker og alle var kjempehappy for å komme ut igjen. Det er godt å være tilbake igjen, legger han til.

Suksess med brennevin

Bryggeriet kan også vise til en suksessfylt nysatsing. I mars lanserte de egen gin og vodka, og i den forbindelse ble navnet endret fra Hunsfos Bryggeri til Hunsfos Bryggeri og Destilleri.

Og det nye tilbudet har gått bedre enn forventet. Gjøran Thomassen sier at det kan bli aktuelt å utvide produksjonen, og at det nå er i gang med testing av nye typer og ulike smaker.

– Brennevinet har tatt oss litt på senga, det har gått over alle forventninger. Det er høy etterspørsel, både til vinmonopol over hele landet og uteliv og restauranter. Det er spennende.