– Vi er litt usikker på når det har skjedd. Den hadde stått ved Røde Kors-huset en uke cirka, og så oppdaget vi det da vi skulle hente bilen for å skifte dekk. Blålyset manglet, speilet var ødelagt og ledningene hang etter.

Det forteller Clas Bjørge Bäckstrøm, korpsleder i Vennesla Røde Kors Hjelpekorps.

Beredskapsbil

Det var i forrige uke at hjelpekorpset oppdaget tyveriet og hærverket. De informerte om hendelsen på Facebook, og til nå har langt over 100 personer delt innlegget. Så langt har det ikke ført til at den eller de skyldige har meldt seg.

foto
Innlegget på Facebook har fått stor oppmerksomhet. Foto: Skjermbilde

– Det er veldig kjedelig. Uansett hvem som utsettes for tyveri eller hærverk, så er det kjedelig, sier Bäckstrøm.

– Bilen ble jo kjøpt inn og driftet med dugnadsmidler, så medlemmene har jobbet og slitt for den. I tillegg er det jo en beredskapsbil som brukes av sykehuset til kjøring. Så bilen må alltid være klar, og det er den jo ikke nå, legger han til.

Ikke anmeldt

Korpslederen sier at han ikke har fått sjekket hva kostnaden blir, men slår fast at det må kjøpes inn nye blålys og speil, og at det fort koster noen tusenlapper.

– Vi har ikke anmeldt saken til politiet. Vi burde kanskje ha gjort det, men regner med det bare blir henlagt når vi ikke vet mer om hva som har skjedd, sier Clas Bjørge Bäckstrøm.

foto
Ambulansen står parkert ved Røde Kors sitt hus i Vennesla. Blålyset som ble revet av bilen ser ut som det på denne siden av bilen. Foto: Morten Klaussen