– Vi har blitt så få at det går ikke an å holde på videre. Vi trives ikke med å være så få, sier Torleif Vatnestrøm som er leder for Seniordans Vennesla.

De siste årene, og særlig etter korona, har det blitt vanskelig å rekruttere nye medlemmer til Seniordans. Seniordans har som mål å bedre fysikken og bedre den mentale tilstanden for deltakerne og bygge det sosiale nettverket mellom folk.

– De fleste som er med har nokså høy alder, og det skal ikke mye til før de sliter med helsa. Men for dem som ønsker å fortsette er det muligheter i seniordanseringene som finnes i våre nabokommuner, sier Vatnestrøm som selv er 84 år.

– Selv kommer jeg til å fortsette å danse så lenge jeg kan gå, men jeg har ikke bestemt meg for hvor enda. Det kan hende jeg prøver litt forskjellige steder, sier han.

Siste dans 23. mai

Seniordans Vennesla skal ha sitt siste møte 23. mai, og Vatnestrøm innrømmer at det er trist.

– Det ser ut som den formen for dans som vår generasjon har hatt ikke passer de yngre. Det er ikke så mange unge som kommer inn eller har lyst til å være med. Det ser ut til at hver generasjon finner sin form for dans, sier han.

Seniordans ble formelt stiftet i 2001, men Vatnestrøm mener det har eksistert lenger enn det.

– Det er alltid synd når noe man synes er kjekt stopper opp, men det er ikke noe vi kan gjøre noe med og vi må forholde oss til det. Men selvfølgelig er det trist, sier han.