Både natt til søndag og søndag ettermiddag, har noen rasket med seg nyplantede sommerblomstene med tilhørende potter og blomsterkasser.

– Det ser jo ganske stusslig ut nå. Det står bare underskåler igjen og en potte med visne påskeliljer, forteller Hilde Lange.

Hun er ansatt ved gymnasets internat, og ble naturlig nok veldig lei seg over det synet som møtte henne.

– Vi har både brukt tid og penger på gjøre det litt hyggelig for elevene og oss som jobber her. Blomstene hadde vel kun fått stå i fred ei uke før de ble stjålet.

Også hele blomsterkasser forsvant fra området ved internatet på Vikeland. Foto: Christopher Johansen

Gavekort

Lange er rimelig sikker på at dette ikke er guttestreker, men at det er voksne som har vært på ferde.

– Jeg kan ikke skjønne annet enn at dette må dreie seg om en voksen person med bil som stjal og fraktet av gårde blomster med tilhørende potter. Jeg kan skjønne at ikke alle har råd til å kjøpe blomster, men synes det er leit at noen tyr til ulovligheter av den grunn, sier Lange.

Nå håper hun at hun kan appellere til samvittigheten til gjerningspersonen.

– Dersom blomstene blir satt tilbake igjen, så er vi villige til å gi personen et gavekort på 500 kroner på Hageland. Så kan vedkommende pynte opp med sommerblomster på ærlig vis.

– Tror du det er noen som kommer tilbake blomstene?

– Det vet jeg selvsagt ikke. Men jeg håper jo å bli kontaktet. For meg handler det om samvittighet og hva som er rett og galt. Så vårt håp er at det tross alt kommer noe godt ut av det, sier hun.