Kvinnen var alene om å ha 6 + 1 rette i Vikinglotto 17. mai og dro inn hele førstepremiepotten på 197.710.135 kroner.

Norsk Tipping fikk ikke tak i vinneren 17. mai. Torsdag ved 09.30-tiden fikk de omsider kontakt, skriver de på sin egen nettside.

 Det er helt uvirkelig, sier kvinnen til Norsk Tipping.

Den nybakte Vikinglotto-millionæren er altså en kvinne fra Agder. Hun tok ikke telefonen kvelden før fordi hun trodde noen tullet med henne.

Da hun skulle legge seg litt før midnatt onsdag kveld, bestemte hun seg for å sjekke opp nummeret som hadde ringt, og da så hun det var fra Norsk Tipping.

– Etterpå så jeg på forskjellige nettaviser at Norsk Tipping ikke hadde fått tak i vinneren i Vikinglotto. Så da la jeg sammen to og to og sjekket kupongen min. Jeg begynte å grine, for dette er veldig spesielt. Jeg er veldig glad, sier Agder-kvinnen, som ønsker å være anonym.

Som en del av oppfølgingen rundt vinnere kommer hun til å få profesjonell økonomisk veiledning. Det er advokatfirmaet Dehn som bistår Norsk Tipping som en nøytral part, opplyser de.

Her er topplisten

Onsdagens førstepremievinner går inn på syvendeplass på listen over de største premiene som er vunnet av nordmenn i Vikinglotto:

  1. 341 285 000 kroner. Det var 15. november 2017 at den siste rekorden i spillet ble satt. En Oslo-kvinne hentet hjem den utrolige summen, noe som satte henne solid ut. - Jeg føler jeg har vært borte en liten stund, men jeg tror bare jeg besvimte, sa hun da Norsk Tipping ringte. Les mer om hvordan hun reagerte her.

  2. 319 332 895 kroner. 11. april 2018 var datoen da en mann vant over 300 millioner kroner. Han tok ikke telefonen på trekningskvelden, og det måtte litt «masing» til før Norsk Tipping fikk ham i tale. - Jeg hadde duppet av, og fikk ikke med meg at Norsk Tipping forsøkte å få tak i meg, sa han dagen etter. Han la til at det føltes ganske så absurd å vinne så mye penger. Les mer om mannens reaksjon - og se video av vinnersamtalen her.

  3. 310 096 130 kroner. Dette er den ferskeste storgevinsten i Vikinglotto, og skriver seg fra lille julaften 2020, da en kvinne fra Østlandet vant førstepremiepotten alene. - Det har vært helt fantastisk, sa hun da vi tok kontakt på ny utpå nyåret. Les mer om hvordan hun reagerte her.

  4. 221 351 980 kroner. Oslo-kvinnen fortalte at hun leverte en kupong i ny og ne. Det gjorde hun også foran trekningen 13. mars 2019, og ble altså multimillionær. - Hva skal jeg gjøre med så mye penger? Akkurat nå vet jeg ikke, sa hun. Les mer om hvordan hun reagerte her.

  5. 216.125.520 kroner. Tromsøværingen på 66 år var ute en tur mens trekningen pågikk. Kona, derimot, satt inne og fulgte med - og krysset av tall for tall. Hun var snar med å rope inn mannen for å fortelle at 216 millioner kroner var på vei inn på kontoen hans. Les om hvordan han reagerte her.

  6. 199 962 295 kroner. Det ble en svært rolig feiring for mannen som sikret seg nesten 200 millioner kroner 27. juni 2018. - Jeg skal feire med ingefær-te, sa han da han fikk Telefonen fra Hamar. Les mer om mannens reaksjoner her.