Mandag og tirsdag denne uken deltok formannskapet i Vennesla i møter med flere departementer og Stortingsfolk i Oslo.

Hensikten var å fremme viktige Vennesla-saker.

– Dette er viktig og nyttig for politikken handler ikke minst om å sette sakene på dagsorden og få de riktige personene til å lytte. Det er helt gull at vi har varaordfører Eivind Drivenes her inne på Stortinget som vararepresentant. Han åpner dører for oss og har bidratt stort til et godt program, sier ordfører Nils Olav Larsen i en oppsummering på Vennesla kommunes nettsider.

Møter med KS ledelsen

Mandagen ble innledet møter i ledelsen til Kommunenes Interesseorganisasjon (KS).

Her ble temaer som arbeidsgiver- og tariffspørsmål drøftet, men det ble også tid til spørsmålene rundt hvordan man skal sikre nok bemanning i fremtiden, håndteringen av eldrebølgen, samt klima og areal-utfordringene. Bedre statlige støtteordninger for å bosette flyktninger sto også på dagsorden.

Formannskapet møtte i tillegg statssekretærer i Arbeids- og inkluderingsdepartementet samt Samferdselsdepartementet.

De skulle også møte statssekretær i Kommunaldepartementet, men her ble det i stedet møtet med representant for Kommunalkomiteen på Stortinget.

Trakk fram Venneslabrua

I møtet med Arbeids- og inkluderingsdepartementet brukte Vennesla-politikerne mye tid på å informere om Venneslabrua og behovet for mer penger til dette for å hjelpe flere unge ut i utdanning og arbeid.

Det ble også drøftet hvordan Nav Midt-Agder kan styrkes.

Formannskapets medlemmer informerte om hvordan Nav i Vennesla jobber i tett samarbeid med næringslivet, og hvordan lokalisering midt i Hunsfos Næringspark er en stor fordel.

Det ble også drøftet ulike pilot- og prøveprosjekter som Vennesla muligens kan bli med i.

I møtet med Kommunalkomiteens representanter handlet det mye om fleksibilitet i framtidens løsninger, både innen omsorgstjenestene og ulike boformer.

Her trakk Vennesla-representantene fram fordelene med å bygge større bofellesskap.

– Det er både rasjonelt og inkluderende, og gjør at isolasjon og ensomhet bekjempes, skriver kommunen i oppsummeringen etter besøket.

Snakket om «Den kortreiste bygda»

I møte med statssekretær Cecilie Knibe Krogliund i Samferdselsdepartementet fortalte formannskapet om «Den kortreiste bygda».

Krogliund er selv fra Lillesand, og er allerede godt kjent med prosjektet.

De drøftet blant annet betydningen av at staten følger opp slike prosjekter med de midlene som trengs til klimasatsing samt satsing på gang- og sykkelvei.

Det ble også avholdt møte i formannskapet i et møterom i Hovedstaden. Møtet ligger ute i opptak på Kommune-TV.