– Det hele startet med at jeg så på nyhetene hvordan alt av strømforsyning i Ukraina ble bombet, forteller Bjørn Linjord.

Han gikk derfor i gang med en innsamlingsaksjon der han tar imot aggregater og vedovner som skal sendes til Ukraina.

– Jeg tror det er vanskelig for oss å skjønne hvordan det er der nede nå. Man kan jo tenke seg selv hvis vi hadde opplevd at det var like kaldt inne som ute, sier Linjord.

Vekket stort engasjement

Saken om at han samler inn utstyr til ukrainere spredte seg fort. Tidligere denne uken fikk han besøk av NRK Sørlandet som laget en reportasje om arbeidet.

– Egentlig ønsker jeg ikke så mye oppmerksomhet rettet mot meg, men hvis det kan bidra til en god sak tenker jeg at det er verdt det, sier Linjord.

Nå blir han nedringt fra folk i hele regionen som ønsker å bidra.

– Garasjen er omtrent stu full av både gamle og nye aggregater Vi har fått inn i hvert fall 60 ovner og aggregat. Men vi har fortsatt plass til å ta imot flere, sier Linjord.

– Det er mange som ringer og sender melding. Selv om jeg forsøker å notere ned, er det ikke alle jeg rekker å svare. Men jeg prøver å gi alle en tilbakemelding, fortsetter Linjord.

Ser etter lastebil som kan leies

Han har også fått tilbud om å få et stort aggregat på mellom to og tre hundre kilo.

– Et slikt kan gi strøm til en hel blokk, så det er jo kjempeflott. Men for å få sendt det ned trenger vi transport. Hvis noen kjenner noen som har en halvstor lastebil til leie er vi veldig interessert i kontakt. Vi betaler selvfølgelig for leia, sier Linjord.

Hvis de får en passende lastebil på plass, er planen å frakte flesteparten av aggregatene og ovnene ned i januar.

– Tanken er også at en ukrainer som jobber som tolk i Evje men bor i Vennesla, skal ta med seg noen ovner og aggregater når han skal reise ned til Ukraina for å feire jul. Han har en varebil vi laster opp, forteller Linjord.

Dersom man ønsker å bidra til aksjonen, kan man kontakte Bakken på telefon 909 33 750.

– Jeg håper at folk skal føle at de kan gjøre noe for å avhjelpe situasjonen der nede, sier han.