– Selv om det meste har blitt dyrere i år, stopper ikke nordmenns reiselyst, sier kommunikasjonssjef i Gjensidige, Arne Voll, i en pressemelding.

– Men gleden kan bli kortvarig. Årsaken er at svært mange har pass som er ugyldig eller er i ferd med å gå ut på dato. Politiet opplyser selv at det er totalt 235.000 pass som utløper i 2023, forteller Voll.

På Agder er det altså totalt 13.000 innbyggere som trenger nytt pass.

– Når vi vet at det kan være flere måneder med venteliste for å få bestilt pass så begynner det å haste for mange. Ingenting er kjedeligere å oppleve enn at en i reisefølget har ugyldig pass rett før avreise. I verste fall kan ferien ryke for hele familien, sier han.

Dette feltet forteller deg når passet utløper. Noen land krever at passet er gyldig noe fram i tid ved innreise. Foto: Illustrasjonsfoto/Gjensidige

Derfor oppfordrer Voll til å sjekke gyldighetsdatoen som står nederst på siden med bildet i passet.

Dekkes ikke av reiseforsikring

Ifølge Gjensidige er det en del som har droppet å ha reiseforsikring de siste årene. Men selv med reiseforsikring er man ikke reddet dersom passet er utløpt.

– Det er viktig å påpeke at avbestillingsforsikringen ikke gjelder. Dette er den enkeltes ansvar å passe på, avslutter Voll.