– Det blir mye moro, sikkert et par såre halser og muligens noen trøtte hoder etter hvert. Vi vet helt hva vi har begitt oss ut på, men vi kjører vårt opplegg og håper vi klarer å holde oss våkne begge to, sier Bjorvand.

Maratonsendingen skal gjennomføres av Åge Næss og Frode Bjorvand som har vært programledere for Lunsjmix siden 2009. Vanligvis sendes Lunsjmix to timer på hverdager, men nå skal det altså utvides til en 35 timer lang sending i forbindelse med 35-årsjubileet.

– Om en av oss dupper av i ti minutter må den andre bare kjøre på, så får vi bytte litt på i løpet av natta. Men målet er å holde det gående begge to i 35 timer, sier Bjorvand og legger til:

– Jeg tror ingen av oss har vært oppe så lenge før, men vi får satse på at vi kommer over ei kneik også ruller det bare videre derfra.

Uten manus

Dersom de to klarer å holde seg våkne i 35 timer, tror Bjorvand at stemmen kan bli den neste utfordringen.

– Det er ingen garanti for at den holder så lenge.

At de to programlederne finner nok å snakke om, er han ikke i tvil om.

– Vi har ikke noe manus. Det eneste som er bestemt er at vi hver time skal ha noen minutter med trim for eldre. Rett og slett litt bøy og tøy i studio, forteller han.

Radiosendingen skal også streames slik at de som vil få med seg gymnastikken kan se dette på nett.

– Ellers har vi holdt på i så mange år og kjenner hverandre godt så vi kan spille litt på hverandre. Vi ønsker å ha minst mulig planlagt på de vanlige Lunsjmixene, og kjører samme oppskrift nå. Vi pleier ha et skråblikk på nyhetene, men på natta kan det jo være litt tynt med oppdateringer. Derfor tar vi gjerne i mot tips til tema fra publikum.

Inviterer til kaffe og kake

Hele onsdag 31. mai er det åpne radiolokaler med kaffe og kake. Bjorvand understreker at ingen av de kaffetørste gjestene blir med i sendingen - med mindre de vil det.

– Om noen ønsker å være med en liten stund så sier vi nok ikke nei til det. Men ingen skal være redd for at de blir tvunget med på sendingen, sier programlederen.

Etter maratonen blir det gjennomført lotterisending og trekning av jubileumslotteri onsdag kveld.

– Vi har 70 premier til en verdi på nesten 80.000 kroner. Det er alt fra elsykkel til gavekort på ei vaffelbu. Her er det mange forretninger som har bidratt.

Om Radio Loland holder i 35 nye år er Bjorvand litt usikker på.

– Den største utfordringen er at dagens ungdom ikke lytter til radio. Vi må prøve å finne vår greie med å nå ut til dem. Den tradisjonelle radioen i stua og i bilen er på vei ut, da er det enda viktigere å markere seg på nett, mener Bjorvand.