Det var 23 barn og unge fra Vennesla, Øvrebø og Hægeland med på turen, som virkelig ble stas både for de unge og for mange på Stortinget.

Stortingets visjon om et levende folkestyre, er en visjon om et samfunn der folket er aktive deltakere i demokratiske prosesser, noe som passer midt i blinken for våre unge håpefulle i Vennesla barne- og ungdomsråd.

Det skriver kommunen i sak de har publisert på egne nettsider.

Vennesla barne- og ungdomsråd fikk først omvisning av en engasjert guide, før de deltok på stortingsmøte fra publikumsgalleriet. Noen fikk også tatt selfie med Olaug Bollestad fra KrF.

De fikk besøke Stortinget på en spesiell og historisk dag. Det var dagen da Sannhets- og forsoningskommisjonen la fram rapporten om urett overfor samer, kvener og norskfinner.

Den dagen kommer til å bli stående i norsk historie - og det er et minne å ta med seg for de unge fra Vennesla. Egentlig fikk barne- og ungdomsrådet et unikt innblikk i Stortingets møtevirksomhet.

Helt til slutt fikk de en ekstra omvisning av Venneslas egen varaordfører og representant på Stortinget Eivind Drivenes. Dette var noen få dager før hans vikariat var over tidligere denne måneden.

Ekstra gøy var det å besøke kontoret hans hvor han stolt viste frem Vindbjart-flagget, heter det i saken.