Vennesla kommune er blant tre finalister til å motta «Leve hele livet-prisen 2022», heter det i en sak publisert på kommunens egen hjemmeside.

– Det er stort bare å bli nominert. Å komme til finalen er veldig gøy. Denne hederen skal både ansatte og innbyggere ta til seg. Vi jobber godt med utfordringene i Vennesla, sier kommunalsjef for helse og omsorg, Ragnhild Bendiksen.

Leve hele livet-prisen deles ut i Oslo 16. november og prisen er på 100.000 kroner. De tre finalistene får mulighet til å presentere kommunen sin og arbeidet som gjøres.

Juryen trekker fram en rekke ting der den mener Vennesla utpeker seg med godt og strukturert arbeid. Det pekes spesielt på hvordan kommunen over år har arbeidet med å omstille kommunen for å frigjøre ressurser til å styrke helse- og omsorg.

Juryen trekker særlig fram endret skolestruktur og at Vennesla har effektivisert driften for flere titalls millioner som er flyttet over til helse- og omsorg.

Juryen trekker også fram den store Frivillighetsmeldingen fra 2021 og helse- og omsorgsplanen som nylig ble vedtatt og mener dette viser hvordan Vennesla jobber målrettet med å få hele kommunen og hele sivilsamfunnet med i arbeidet for en bærekraftig helse- og omsorgssektor i framtida.

Vennesla får skryt for å utvikle nye løsninger, og det pekes særlig hvordan vi legger opp kommunens samskapingsarbeid.

De to andre finalistene er Melhus kommune og Sør-Varanger kommune