Endelig fikk vi uttelling for hardt arbeid og tidvis godt spill. Tre poeng ble med hjem etter seier 2–1 borte mot Fredrikstad 2. Det så vanskelig ut en stund i andre omgang, men med en sjelden scoring på hodet for dette laget, avgjorde Nikolai Aas kampen sju minutter før slutt. I første omgang så vi ut til ha full kontroll på kampen defensivt, i dyp midtbaneposisjon i dag spilte Daniel Tørressen Eikeland, hjemvendt fra spill i Mosjøen, som tillot Mathias å være mer aktiv fremover på midten og etter en halv time var det kanskje det som ga oss muligheten til å score kampens første mål. Nikolai Aas løftet ballen inn i feltet og Emil Grønn Pedersen presset keeper hardt i en duell uten å rekke fram til den. Keeper svake utboksing endte på brystkassa til Mathias Myhre Madsen som kontrollerte ballen perfekt, akkurat i det han skulle skyte oss i ledelsen utnyttet Moa Badran situasjonen, stjal scoringen, og taklet Mathias ganske tøft i samme slengen.

Jubel etter 1–0 scoringen av Moa Badran. Foto: Vindbjart FK/Stian Bøe

Skadet i hodet

Et skår i gleden var da kaptein Robert Våge Skårdal måtte gå av banen like før, og ble sendt til legevakta med en flenge i hodet etter meget røff duell der den angripende Fredrikstad-spilleren også måtte gi seg for dagen. I dyp midtbaneposisjon i dag spilte Daniel Tørressen Eikeland, hjemvendt fra spill i Mosjøen, som tillot Mathias å være mer aktiv fremover på midten

I starten av andre omgang viste hjemmelaget seg fram på en helt annen måte og keeper Sebastian Hornnes Heggland måtte dra fram flere praktredninger før han endelig måtte kapitulere etter en drøy time. Da så det tungt ut, men vi kjempet oss tilbake i kampen, brant noen sjanser, før det måtte en dødball til. Innbytter Leander Winge Thelle vant et frispark helt ute ved sidelinjen, Moa fikk via jungeltelegrafen beskjed fra at Nikolai ønsket ballen med luft på bakre stolpe. Der kom forsvarsbautaen som bestilt og da ikke keeper rakk opp, fikk han en ganske enkel jobb mot to mindre motstandere, selv om ballen skulle inn fra skrå vinkel.

Lars-Georg Reinlund Sæther og Sebastian Hornnes Heggland. Foto: Vindbjart FK/Stian Bøe

– Unner guttene dette

Tre deilige poeng og de velkjente marginene endelig på vår side. Vi noterer at Emil Grønn Pedersen fortsatt står uten scoring etter tre kamper, men han kommer til flere sjanser, et godt tegn, og bare et tidsspørsmål før dette løsner. Bakerst i dag ble keeper Sebastian Hornnes Heggland en matchvinner, dette lover godt for høsten, der vi skal sanke nok poeng til å beholde en fin posisjon på tabellen. Trener Jon Hodnemyr etter kampen: – Det var deilig, unner guttene dette skikkelig, men den satt langt inne. Første omgang ble gjennomført akkurat som planlagt, både offensivt og defensivt, en selvstendig og god gruppe som justerer seg etter behov. I andre omgang møter vi et litt annerledes Fredrikstad-lag som gir oss noen utfordringer, og de håndterer vi dårlig både på banen og sidelinjen. Vi graver oss likevel tilbake og får en deilig scoring. Vi er veldig glade for resultatet men gruppa har lyst på mer. Det er en vanvittig lettelse å endelig å få en trepoenger.