– Vi har fått melding om at det er noen som har kastet noen bord ut på Sangeslandsvannet. Vi må ut å hente dem med båt om ikke vi er så heldig at de har drevet i land igjen, sier arbeidsleder i Parkvesenet i Vennesla kommune, Rolf Robstad.

Han har ingen formening om hvem som har gjort det, men velger å kalle det for «ungdomsstreker».

– En må jo forvente noe, det er slik det er. Vi har hatt en del problemer på stranda der tidligere, med fest og ting som blir hevet på vannet, forklarer han.

Man kan så vidt skimte et bord ute på Sangeslandsvannet. Dersom problemet vedvarer vil kommunen vurdere å fjerne benkene. Foto: Tipser

Kommunen har kjørt en strandrensemaskin på stranda for å fjerne søppel og glasskår fra sanden.

Vil ikke bolte fast

Benker og bord har også tidligere blitt kastet på vannet, men kommunen har ingen planer om å gjøre tiltak på nåværende tidspunkt.

Benkene er satt ut av kommunen. Parkvesenet sier de ikke ønsker å bolte fast benkene på stranda. Foto: Tipser

– Om vi skal bolte dem fast innebærer det mye ekstraarbeid for oss. Når en tilrettelegger på friområder som må en forvente noe, selv om det burde være unødvendig, mener Robstad og legger til:

– Vi kan ikke bolte fast alt som finnes på strendene. Vi må se det an og blir det verre må vi vurdere å gjøre tiltak, eller eventuelt fjerne det, sier han.