– Året startet ganske tøft, på grunn av koronarestriksjonene. Så løsnet det utover våren og tok seg mer og mer opp. Det ble et utrolig bra år. Mange gode kunder, og vi jobbet med flere gøye prosjekter, sier daglig leder i Broomstick Jim Sivertsen.

Bedriften har opplevd en jevn fremgang siden oppstarten i 2018. Året etter omsatte Broomstick for tre millioner kroner i sitt første hele driftsår. To år senere, altså i fjor, hadde driftsinntektene økt en million kroner. En økning på 33 prosent.

Tror på økning

Broomstick har kunder over hele landet og lager blant annet film og animasjon. På kundelisten står blant annet Vennesla kommune, Agder Energi og Bulk Infrastructure AS.

– Vi hjelper bedrifter med å bli forstått, forklarer Sivertsen.

Nøkkeltall Broomstick AS

2021202020192018
Driftsinntekter4.0623.5433.0051.070
Lønnskostnader2.4522.3811.732647
Eiendeler1.8241.3251.023486
Gjeld1.5661.116812477
Årsresultat896201– 15
Alle tall i hele tusen. Kilde: Proff.no

2022 har startet rolig for Broomstick, men den daglige lederen forklarer at det er vanlig at oppdragene tar seg opp utover året.

– Det er litt vanskelig å si hvordan det går i år. Jeg tror vi ender på en omsetning mellom fire og fem millioner kroner, men man vet aldri sikkert.

600.000 i støtte

Broomstick jobber akkurat nå blant annet med å levere boligvisualisering av hele neste byggetrinn av Kanalbyen i Kristiansand.

– Samtidig har vi et innovasjonsprosjekt fra Innovasjon Norge der vi jobber med Vest-Agder-museet. Vi har fått 600.000 kroner i støtte til det, og skal kort forklart skape historiske personer. Jeg vil ikke si hvem, siden det blir lansert til høsten eller vinteren, sier Sivertsen.

I fjor begynte Broomstick med utleie av utstyr. Den daglige lederen sier at det ikke gir noen stor inntekt, men at det gir en liten biinntekt til selskapet.

– Utstyret vårt står i perioder veldig stille, så hvis andre kan ha nytte av det, er det greit. Derfor laget vi en utleieportal på hjemmesiden vår der folk enkelt kan leie. Alle kan leie utstyr, man trenger ikke være profesjonell for det.

Mål om 10 ansatte

Den jevne økningen til selskapet har også gitt muligheten til å øke antall ansatte fra fire til fem personer. For et par måneder siden ble Even Slettene Berg ansatt.

– Han er en utvikler som er veldig flink som kan litt 3D og mer om programmering, det er noe vi mangler. Vi har fått mer og mer henvendelser om interaktive opplevelser, så det er en ting vi vil satse mer på, sier Jim Sivertsen.

Han sier at målet er 10 ansatte og 15 millioner kroner i omsetning innen 2025. For å klare det har bedriften tatt flere grep, blant annet har de engasjert In2win, som driver med forretningsrådgivning og -tjenester.

– Vi samarbeider med Andreas Jacobsen om salg og struktur. Det har vært veldig bra, og har hjulpet oss utrolig mye. All kred til han for alt han har gjort.

I tillegg har selskapet fått en ny styreleder i Pål Martens Bratland.

– Han er en veldig dyktig fyr som har gjort mye for oss allerede. Han ble styreleder for knappe to måneder siden, og mye har skjedd siden han kom inn. Vi kommer ikke til å se effekten av alt med en gang, men på kort og mellomlang sikt vil vi merke det, slår Sivertsen fast.