Velkommen: Ikke helt klart enda, men om noen uker kan Hilde Nordhagen ønske velkommen til Hægeland og Øvrebø frivilligsentral på Skarpengland. Foto: Privat

Hva skal den nye møteplassen hete?

Hilde Nordhagen, leder for Hægeland og Øvrebø frivilligsentral er storfornøyd om dagen. Nå har det endelig ordnet seg med lokaler i Øvrebø.

Lokalene, som nå renoveres, er i det røde bygget over veien fra Sparbutikken, og for tiden er det stor aktivitet med ombygging. Planen er å lage kafé og butikk for salg av produktene som elevene ved Øvrebø videregående skole lager.

– Eget kontor til meg blir det også, det blir helt fantastisk, så nå er vi helt gira, stråler en opprømt leder for frivilligheten i Hægeland og Øvrebø.

Samarbeid

Nordhagen forteller at hun har kjørt forbi det røde huset på Skarpengland mange ganger og tenkt at dette ville være et perfekt sted for Frivilligsentralen.

– Så ringte jeg til huseier Øystein Dovland, som allerede var blitt oppringt av Lars Greipsland fra Øvrebø videregående skole. Vi fikk kontakt og fant ut at vi kunne samarbeide, og etter det har det gått slag i slag, forteller Nordhagen.

Øystein Dovland er glad for å få aktivitet i lokalene igjen, etter at blomsterbutikken Kvist la ned for en tid tilbake. Det er nå inngått en leieavtale med Frivilligsentralen, Blå Kors og Øvrebø vgs., og nyetableringen tror han vil gjøre godt for hele området.

Hilde Nordhagen håper at dette skal bli en møteplass for alle i bygda.

– Vi har også inngått samarbeid med NAV, og vi håper å få med flere samarbeidspartnere etter hvert, sier hun og nevner prosjekt Venneslabrua i denne sammenheng.

Møtested

– Jeg ser for meg at lokalene kan bli et møtested der elever kan gjøre lekser, eller ha samtaler. Kafeen og butikken kan bli et sted for arbeidstrening, og jeg håper vi kan ha åpent hver dag, og etter hvert også i helgene, sier hun.

Foreløpig er det en del arbeid igjen før lokalene er klare til åpning 25. november. Innen den tid skal også et navn være klart.

Oppussing: For tiden er det stor aktivitet for å få lokalene klare til åpning 25. november. Foto: Privat

Navneforslag

– Vi har etterlyst forslag til navn, og flere har kommet, forteller Hilde Nordhagen, som mener at navnet skal speile tanken bak aktivitetene i huset. »Kom inn« og »Stova« er blant forslagene så langt, men flere alternativer etterlyses.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Navn på møtestedet avgjøres om kort tid. Uansett gleder vi oss til åpning, dette kommer til å bli bra, sier Hilde Nordhagen.

Nytt møtested: Nå får Hægeland og Øvrebø frivilligsentral lokaler på Skarpengland, i det røde huset på bildet. Foto: Arkiv