annonse

Eirik (18) på tredjeplass på KrF sin liste

Engasjert
Engasjert: Eirik Hodnemyr (18) legger ikke skjul på at han liker en god diskusjon. (Foto: Per-Øyvind Nordberg)

+ KrF er nå klare med sin nominasjonsliste inn mot neste valg.

  • Per-Øyvind Nordberg

På toppen av listen står Nils Olav Larsen som i dag er ordfører i Vennesla. Larsen kom inn i ordførerstolen etter at daværende ordfører Torhild Bransdal ble valgt inn på Stortinget i fjor høst.

På andreplass finner vi Karin Lilletun Langeland. Hun har tidligere selv uttalt at hun nok er av de mer venstrevridde KrF-erne. Hun har alltid vært engasjert i politikk, noe som kanskje ikke er så rart når faren er Jon Lilletun.

Satser ungt

På tredjeplass på nominasjonslisten finner vi Eirik Hodnemyr. Han er 18 år og har tidligere vært leder i Vennesla barne- og ungdomsråd i ett år.

– Jeg meldte meg inn i KrF i sommer, og ble litt overrasket da jeg ble spurt om jeg ville være tredjeplass på nominasjonslisten. Men jeg takket ja. Jeg er jo veldig fersk, men heldigvis har jeg mange erfarne politikere rundt meg i partiet, så dette skal bli spennende, sier Eirik Hodnemyr

Han er den desidert yngste på KrF sin liste, og siden han er nominert på tredjeplass kan han fort ende opp i enten Plan- og økonomiutvalget eller Bygg- og miljøutvalget etter neste års kommunevalg.

– Jeg ser jo på dette som en stor tillitserklæring, og det er bra at partiet satser på noen unge. Nå forsvinner det jo flere svært erfarne politikere ut ved neste valg, så jeg tenker det er lurt å få inn litt ungt blod, sier 18-åringen.

Av saker som spesielt opptar han lokalt så er det én ting som særlig peker seg ut.

Vil legge til rette

– Jeg mener at vi må legge til rette for dem som ønsker å skape noe og etablere seg i Vennesla. Jeg er veldig engasjert i at bygda vår skal være et godt sted å både jobbe og bo. Ta kommunestyrets beslutning om å vedta planene for Hunsøya Park nå. Det er jo helt topp at vi lar investorer som ønsker å skape både næring og arbeidsplasser får slippe til, sier han.

– Flere i KrF sier de er bekymret for at gågata i sentrum vil dø helt ut ved denne utbyggingen. Hva mener du om det?

– Jeg tror gågata vil klare seg. Jeg synes ikke vi skal legge føringen for dem som ønsker å etablere seg, sier han.

De neste på nominasjonslisten til KrF er: Inger Turid Tonstad, Martin Engamo, Raymond Bærø, Harald Rønning, Wenche Aslaksen, Ole Petter Omdal og Ann Cathrine Sagedal.

Som kjent gir flere sentrale personer i Vennesla KrF seg etter denne perioden. Både gruppeleder Daniel Bakken og Oddvar Steinsland gir seg i lokalpolitikken.

Else Skuland i nominasjonskomiteen sier at de skal ha sitt endelige nominasjonsmøte i slutten av januar.

per-oyvind@venneslatidende.no