Kristiansand Symfoniorkester byr på gratis, digital 17. mai-konsert Foto: Jon Petter Thorsen

Byr på digital 17. mai-konsert

Kristiansand Symfoniorkester sin tradisjonelle konsert på nasjonaldagen sendes i år gratis til hele befolkningen i Agder. Denne kan du blant annet oppleve via Vennesla Tidendes nettsider.

Det blir norsk festmusikk ispedd en ungdommelig tale for dagen.

Nåværende covid-regler betyr at det kun kan være 100 personer til stede på selve konserten på 17. mai. Derfor synes Kilden-direktør Harald Furre at det er enda mer gledelig at festkonserten skal sendes live gjennom Kildens YouTube-kanal, og dermed kan sees av innbyggere i hele regionen. Sendingen inngår i nysatsingen Kilden ut i Agder:

– Vi fikk så mange gode tilbakemeldinger etter at vi sendte nyttårskonserten på web. For oss så er det viktig å kunne være der for hele regionen, og vi håper festkonserten på nasjonaldagen kan gi den ekstra store og fine rammen på dagen for folk i Agder, sier Furre.

Konserten begynner klokken 14.00 og på programmet står norsk festmusikk av Johan Halvorsen, Edvard Grieg, Sigurd Lie og flere. Dirigent og konferansier er Torodd Wiggum, og solist er den unge, lovende fiolinisten Halvor Aasen. Det blir også et ungt innslag i tale for dagen, ved Margrethe Homme og Iben Quist, som begge er representanter for Kildens ungdomsteater, UngdomsKilden.

Du kan se denne konserten gratis blant annet via Vennesla Tidendes nettside ved å klikke på under 17. mai fra klokken 14.