annonse

Advarer mot livsfarlige strømlinjer

Illustrasjonsfoto:
Illustrasjonsfoto: Agder Energi Nett minner om at det er viktig å holde god avstand dersom en oppdager strømlinjer som har falt på bakken, lavthengende linjer og trær som har falt ned på linjene. Berøring kan medføre livsfare. Meld fra om slike situasjoner til kundesenteret på telefon 38 60 72 72. (Foto: Agder Energi)

Mye tung snø og islast fører til at strømlinjer henger i farlig lav høyde flere steder på Agder. Agder Energi Nett advarer mot å komme i berøring med disse, da det kan medføre livsfare.

  • Christopher Johansen

Agder Energi Nett har sendt ut denne pressemeldingen i forbindelse med snøværet: 

Dersom en oppdager lavthengende strømlinjer, linjer som har falt på bakken, og trær som har falt ned på linjene, er det viktig å holde god avstand – berøring kan medføre livsfare, ifølge strømselskapet.

Alle oppfordres til å holde god avstand til strømlinjene, og ikke minst informere barn og unge om faren ved å være i nærheten av disse. Strømlinjene må ikke berøres, verken med hender, skistaver, greiner eller noe annet. Det er også farlig å være nær eller berøre vegetasjon som er i kontakt med strømlinjene.

Meld fra om slike situasjoner til kundesenteret på telefon 38 60 72 72.

Beredskap for å håndtere strømbrudd

Agder Energi Nett har satt beredskap for å håndtere strømbrudd som følge av uværet på Agder.

Skogen er ustabil etter forrige runde med mye tung snø over Sørlandet. Trærne utenfor ryddebeltene har flere steder stått nedtynget av snø, og etter en kald periode kommer det nå mer tung, våt snø.

Dette fører til at snøtunge trær utenfor ryddebeltet lener seg inntil, eventuelt brekker over, strømlinjene og forårsaker strømbrudd. I tillegg gjør tung snø- og islast at strømlinjene flere steder ryker som følge av vekten.

Lavtrykket beveger seg østover, og Agder Energi Nett er forberedt på at det vil kunne oppstå strømbrudd flere steder etter hvert som været flytter seg.

Når det oppstår strømbrudd settes det umiddelbart i gang med å legge om strømforsyningen til kundene så langt det er mulig, samt feilsøkings- og feilrettingsarbeid, for at kundene skal få tilbake strømmen så raskt som mulig.

Agder Energi Nett anbefaler kundene å være godt forberedt dersom det skulle oppstå strømbrudd ved for eksempel å ha alternative oppvarmingsmuligheter, lommelykter og stearinlys tilgjengelig, tappe opp vann dersom en er avhengig av strøm for vannforsyningen, osv. Se også informasjon fra Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap om hvordan en kan forberede seg på strømbrudd.

Ved fare for liv og helse må publikum kontakt kommunen eller nødetatene.

Litt før halv fire fredag ettermiddag meldte Agder Energi Nett at 1439 abonnenter på Sørlandet var uten strøm. Både i Marnardal og Lindesnes var rundt 450 abonnenter rammet. Også i Sirdal, Kvinesdal, Vennesla, Lyngdal og Åseral var flere rammet, melder fvn.no.