Valget er over, og vi har fått en merkelig koalisjon av Sp, Ap, H og Frp som har flertall og skal styre kommunen i fire år.

Eyvind Drivenes er foreslått som ordfører og Odd Grønberg som varaordfører. Jeg forstår veldig godt at KrF er skuffet og at Nils Olav Larsen er frustrert over at han ikke kan fortsette som ordfører.

Og både i Ap og H er det krefter som ønsker å reversere avtalen, og Nils Olav Larsen sier at løpet ikke er kjørt. Han mener at en koalisjon mellom KrF, H og Frp er mulig.

Jeg lurer på: Hva er det disse tre partiene er enige om: eiendomsskatt, omsorgstilbud i privat regi?

Det er ikke alltid sånn at det største partiet får ordfører. I Evje og Hornnes får KrF ordføreren, men to partier er større.

Hvorfor gikk KrF tilbake i Vennesla? Jeg vet ikke om KrF har hatt en «selvransakende» diskusjon om dette, men jeg har ikke sett noe i det offentlige rom. Men noe betød «konkurrenten» Konservativt. De fikk inn to representanter og 5,4 prosent, og på Vikeland fikk de 7,6 prosent og på lista stod en tidligere kommunestyrerepresentant fra KrF.

Førstekandidaten sier at han tenker å stemme på Eivind Drivenes.

Jeg har heller ikke sett noen kommentar til Klara Djupeslands innlegg om KrFs ordfører i Fædrelandsvennen før valget.

Jeg tror KrF bør ta en diskusjon om hvorfor vi gikk tilbake ved valget og hva en kan gjøre for å komme tilbake. KrF har fått 7 representanter, dyktige folk. Jeg tror vi bør finne vår plass i opposisjonen og akseptere det som har skjedd.