Helt siden jeg var liten gutt, er skiløypene i kommunen noe jeg har vært stolt av. Sommerstid har vi jobbet dugnad og ryddet løypene klare, og vinterstid har Vennesla kommune sørget for topp preparering så fort snøen melder sin ankomst. Vi har i flere tiår hatt regionens beste løypemaskinpark, og vi har fantastisk dyktige løypekjørere

Men nå skal det altså spares i kommunen. Det er mer eller mindre slutt på preparering i helgene. Selv ikke nå som skolene har vinterferie, blir det gjort noe unntak. Både lørdag og i dag er det nydelig vær og greit med snø på Lauvås. Men ingen løypekjøring. Også Naspe har nok hatt tilstrekkelig snø til at en siste kjøring før ferien hadde vært mulig.

At kommunen møter tøffere økonomiske tider, har jeg forståelse for. At både politisk og administrativ ledelse må gjøre harde prioriteringer, har jeg også stor respekt for.

Men å kutte ned på et tiltak som gir tusenvis av mennesker økt livsglede, og som er en vesentlig bidragsyter til folkehelse, er etter min mening feilslått politikk. Å vedlikeholde er som oftest billigere totalt sett enn å reparere. Også blant oss mennesker.

Det gamle uttrykket «Å spare seg til fant», tåler nok å hentes frem her…

Her bør skientusiaster i hele regionen bruke de kanaler man har inn mot kommunen, og sende høflige, men bestemte signaler om at «Dettan tykke mi ikkje æ noe greit».

Dette innlegget ble først publisert på Facebook-siden «Føremeldinger Ski i Kristiansand, Vennesla og omegn». Teksten er gjengitt med tillatelse fra Thomas Ruenes.