Sølvi Qvale Hovland

Sølvi Qvale Hovland

På Dagsrevyen kl 19 onsdag kveld med et døgn fylt av nyheter om nye innstramminger snakket presten Per Arne Dahl om å tenke mer på andre enn seg selv, og vise omsorg og omtanke for andre. For det var det ingen restriksjoner på.

Med Dahl sine ord som bakteppe vil jeg dele en flott opplevelse på nettopp dette en tidlig torsdag morgen i Vennesla.

Jeg var på vei i bilen og kjørte fra Hunsøya og skulle ta snarveien over til Moseidmoen opp bakken bak fabrikken på Hunsfoss. Snart forstod jeg at her var det ikke brøytet så mye og det var snø og is i den bratte bakken. Plutselig stod jeg fast på holke is og bilen skled på tvers inn i en snøkant.

Her stod jeg, klokka var 07.45 og hva gjør jeg…?

Jeg visste at på arbeidstedet mitt Enhet for barn og familie var Anne Grete som jobber i merkantil tidlig på jobb og hun var min første hjelper. Hun ringte kommunen for å få tak i noen som hadde med brøyting å gjøre.

Så kom min neste hjelper, en ung mann som lurte på om han kunne prøve å hjelpe meg med å sku. Dette viste seg å være vanskelig og bilen havnet mer på tvers i veien.

Vi ble begge enige om at her måtte det annen hjelp til. Det dukket etter hvert opp flere personer som alle hadde til felles en omtanke for meg, og gi meg hjelp til å flytte bilen.

Midt i denne situasjonen som var litt håpløs så var det fantastisk å oppleve en så konkret og god omsorg fra andre.

Jeg vil spesielt takke Mikael som kom i arbeidsbil fra Byggmester Birkeland (fikk høre navnet ditt etterpå). Han ordnet opp med slepekrok og slepetau, samt gode ord om at dette går bra!

Stor takk også til Dag som jobber i VIPAS som var dagens redningsmann med traktor og strøsand! Dette ble midt i en kjedelig situasjon en erfaring som fyller meg med takknemlighet for at det finnes gode folk i Vennesla som har omtanke for andre enn seg selv.

Istedenfor en stor varm klem som ikke er anbefalt i disse koronatider, kommer en verbal klem fra en takknemlig helsesykepleier som er stolt av å jobbe i Vennesla kommune.

Sølvi Qvale Hovland