Bjarte Bjellås

Snømyr

Spesielt i disse tider burde kommunen gjort en større innsats for å markere denne viktige dagen.

Det var et trist syn som møtte meg i Vennesla sentrum under frigjøringsdagen 8. mai. I kun én av de kommunale flaggstengene utenfor Herredshuset var det norske flagget heist for å markere at det er 77 år siden Norge igjen ble fritt etter fem års naziokkupasjon. På siden av Herredshuset stod det fire tomme flaggstenger. Heller ikke på Moseidmoenbrua var det ett eneste flagg å se.

Noen timer tidligere hadde jeg vært i Mandal, hvor det norske flagget vaiet fra alle av byens flaggstenger. Der var det ikke én tom flaggstang å se. Hele byen var farget i rødt, hvitt og blått.

Spesielt i disse dager, hvor krig igjen herjer i Europa, er det viktig at vi blir påminnet om å ikke ta friheten for gitt. Kommunen bruker ofte flaggstengene til å markere Pride, fotballturneringer og andre begivenheter. Da bør de også ta seg bryet med å flagge skikkelig på frigjøringsdagen - ikke bare med det ene flagget som er et minimum av hva kommunen er forpliktet til.

Men selv om kommunen sviktet, så viste venndøler flest at de setter stor pris på frigjøringsdagen. Over hele sentrum hadde privatpersoner hengt opp flagg i hager og fra balkonger. Til neste år håper jeg at kommunen også er med på en skikkelig markering av denne viktige dagen.

8. mai er også veterandagen, hvor vi hedrer dem som har kjempet for Norge. Mange venndøler har tjenestegjort i operasjoner i utlandet. Også de fortjener at vi flagger skikkelig.

Bjarte Bjellås, Vennesla