Løypekomiteen skal ha all ros for den jobben de gjør. Men – de som forfatter teksten på informasjonstavlene, kunne gjerne ha søkt opplysninger hos lokalkjente. Jeg var en tur på hytta mi i Skulebergåsen i dag, og så det flotte nye skiltet som var kommet opp ved vannet. Og jeg ble sint og skuffet, sint fordi jeg har sagt fra tidligere om denne feilaktige omtalen, og skuffet for at den ikke er blitt tatt til følge.

Fakta: skomakeren bodde ikke i Skulebergåsen, men ca. 200 m lenger sørøst, muren etter huset hans står ennå tydelig, og jeg har ryddet litt rundt der så den blir mer synlig.

Fakta: skomakeren har ikke uttalt at Skulebergåsen er det nærmeste du kommer himmelen mens du er på jorda, dette er direkte tatt ut av mitt manus da jeg var naturlos for historielaget for mange år siden, og er MITT utsagn.

Fakta: hytta mi er bygd i 1944 av min onkel. Nikolai Moseid, på den samme muren hvor huset som ble flyttet til Ludeflaten sto.

Fakta: alle mine opplysninger om de 3 husmannsplassene i området, Skulebergåsen. Skomakeren og smeden ved Klinkenberg, har jeg fra min mor, som var født i 1903, og oppvokst på Moseid. Selv ble jeg båret i ryggsekk dit opp som liten og har vært der hvert år siden. Fra 1975 har jeg vært eier av Skulebergåsen, og bodd der i lange perioder hvert år. Jeg synes det er synd at det brukes penger på dyre skilt som gir feilaktig informasjon om fortiden, det hadde vært så enkelt å spørre en " innfødt. " i dette tilfellet. Jeg vet ikke hvilken komité som forfatter innholdet på disse tavlene, men jeg håper noen derfra leser dette og retter opp tabben.

Med hilsen den innfødte i Skulebergåsen