Line Vennesland Fraser

Vennesla

Gjerne vaksinering der ingen trenger å si ja til på å være med på et forskningsprosjekt samtidig som man betaler for å bidra.

Når det er sagt, så har jeg et par kontrollspørsmål FØR man hiver seg inn i diskusjonen.

1. Er du vaksinert mot kopper og tuberkolose?

2. Hvis ja, trengte du da å si ja til å være med på et forskningsprosjekt som slutter to år etter du fikk vaksinen?

3. Har du hørt om Thalidomid? Og vet du hva som skjedde med de som sa ja til den fantastiske medisinen?

4. Er du klar over at du aldri kan bli «fullvaksinert» mot et virus?

5. Er du klar over at den finnes vaksine mot C19 som ikke er et forskningsprosjekt, og har du vurdert å ta den?

6. Finnes det uvaksinerte som kan reise til utlandet, med danskeferga, henge på pub’en eller la være å holde 2-meteren (ikke 1-meteren)?

Hvis svaret på alle spørsmålene er for det meste NEI, så bør du oppdatere deg på hvorvidt det er folkehelsa som er viktigst, eller det å bidra til å fylle lommene på noen du ikke vet hvem er, eller om de vil deg vel.

De uvaksinerte reiser ikke ut av landet og henter smitte hjem.

De uvaksinerte går ikke uten munnbind når de forlater huset, eller oppholder seg i nærheten av andre mennesker de ikke kjenner.

De uvaksinerte legger ikke skylda på andre når de blir syke, de vet i tilfelle at de har oppført seg dumt og pådratt seg selv uføret.

De uvaksinerte kan ikke ta med seg hjem andre varianter av et virus når de ikke blir eksponert for det.

SLUTT Å DØM - du vet ikke hvorfor folk ikke har tatt vaksina som tilbys her i landet - du vet ikke hvor redde de er for å bli smitta - og du vet ikke hvor mange vaksiner de har tatt før.

Vaksine er fantastisk - uten dem så hadde vi fremdeles dødd av sykdommer vi nesten ikke har hørt om i dag.

Vaksinemotstandere har bare bestemt seg for at dette er dumt, og vil ikke høre på noen argumenter for eller imot. Er du imot, så er du ikke verdig til å være en del av samfunnet vi lever i…

Vaksinehysterikere er forbanna på de som ikke vaksinerer seg (uten å vite årsaken), og skylder nedstengning av samfunnet på dem (du vet - de der - de som ikke er helt…

Å oppleve et samfunn av DE OG VI trodde jeg aldri noengang ville skje igjen, vi har jo hatt historie på skolen.

Vi har lært om de hvite og de som ble fordrevet fra land og jord og drept av bakterier de aldri hadde hørt, de hvite og de som døde i lenker på vei over havet eller under pisken, de som betydde noe og de som ble skysset inn i gasskamre, men fremdeles så synes vi det er OK å ha et samfunn av de og vi?

Det er nesten Jul, en høytid som for de fleste betyr håp, glede, samhold og gleden i hjertet over å kunne gi noe til de som ikke har……….

Jeg lurer litt på hvor høytiden er blant folk, hvor medfølelsen er blitt hen, hvor givergleden forsvant, hvor omsorgen visnet bort, hva det å gjøre det beste du kan for dine medmennesker ble av………..

- da snakker jeg ikke om å dømme alle andre enn deg selv til helvete, fordi de setter deg i fare når du går på julehandel uten maske og uten å bry deg om at noen prøver å vise til at avstand er greit, eller at de som MÅ ha med seg ALT skylder på de som ikke kan ta del i noe som helst…………

Nei, jeg tenker på det å være medmenneske - det å se at andre er et annet sted i livet enn deg, eller at de faktisk ikke kan……..

Samfunnet er fattig når alt du er opptatt av i livet er å bruke tid på å legge skylden på andre i stedet for å stå opp for et rettferdig og verdig liv.

Akkurat i år må jeg si at jeg nesten ikke ønsker å feire Jul…………….og jeg kjenner at jeg blir lei meg i hele kroppen………….

Jul er å gi

Jul er å dele

Jul er håp

Jul er omsorg

Jul er bursdagen til Jesusbarnet - og Gud forby han måtte komme tilbake i dag - og se hva vi har gjort mot hverandre…

Kan vi i den Hellige uke ta vare på hverandre, enten vi tror eller ikke tror, enten vi er vaksinert eller ikke vaksinert, enten vi er drømmemennesket til noen eller ikke………

Hver gang det er regnbue-uke, så støtter alle jeg kjenner opp om det, kan vi nå i Jula, i høytiden, sette pris på den som satte regnbuen på himmelen som et symbol på håp og tilgivelse og omsorg og faktisk bare ta vare på hverandre………før vi ender opp med et samfunn der vi ikke lenger kan snakke sammen på en anstendig måte………..

Ikke tro det verste om dine medmennesker - de fleste er akkurat som deg - de prøver så godt de kan å ta vare på seg selv og alle andre som trenger en hånd………

Så la oss alle sammen leve i den samme verden en liten stund, en verden der vi ikke er de og vi ……………men bare oss.

Line Vennesland Fraser