annonse

Kåre Frustøl ble Årets øredøl 2011

Bente Nes Hageland: Kenneth Wikstøl (f.v) delte ut prisen til «Årets øredøl», Kåre Frustøl. Ved siden av Wikstøl står en tidligere vinner, Terje Grossås. (Foto: )

Kåre Frustøls alltid hjelpende hånd ble hedret i Øvrebø søndag.

  • Torill Frislid Gustafson

Det er fjerde år på rad at «Årets øredøl» kåres i bygda, og i år var Martin Wikstøl, Runar Strandberg og Kåre Frustøl nominert. Sistnevnte gikk til slutt av med seieren.

- Kåre er en stille og beskjeden fyr. Men han er av typen som fikser alt for alle, og det gratis. Mange har fått hjelp opp igjennom med alt fra tohjulinger til vaskemaskiner, forteller Asbjørn Tolvsen, en av bakmennene i «Årets øredøl»-komiteen.

Velfortjent

- Det er mange som er glade i Kåre. Jeg synes absolutt det er vel fortjent at han vant prisen. I tillegg til å fikse alt mulig rart og hjelpe til her og der, er han også rundt om vinteren og brøyter for en del folk i nabolaget, og det tar han så vidt det er betaling for, sier Tolvsen om årets prisvinner.

I nominasjonsteksten presenteres Kåre som en sann øredøl med hjerte for bygda, og kategoriseres som deres egen «Handy Mandy». Dette er en mann som alltid stiller opp, for både unge og gamle.

Det var kraftig vind med storm i kastene i Øvrebø under selve prisutdelingen, og Vennesla Tidende frykter uværet blåste bort Kåre selv, for vi har ikke klart å komme i kontakt med prisvinneren for å få en kommentar til hedersprisen.

Hjelpemann

Kenneth Wikstøl er også med og trekker i trådene for kåringen av «Årets øredøl».

- Jeg kjenner ikke Kåre så godt, men jeg vet at han ikke er så glad i oppmersomhet rundt seg selv. Han bare hjelper til uten å skulle ha noe for det, ferdig med det. En ekte hjelpemann, sier han.

Populær tradisjon

Med søndagens fjerde utdeling er prisen blitt en veletablert tradisjon i de øvre bygder.

- Det er ikke så vanskelig å bli nominert. Det som skal til, er at en har gjort noe positivt for bygda eller lagt ned en god innsats for andre øredøler, forklarer Wikstøl.

Og til tross for stadig mindre ressurser brukt til markedsføring, har antall stemmer bare økt år for år.

- I år var vi oppe i rundt 300 stemmer. Tidligere har vi hatt rundt 200. Nå driver det seg nesten av seg selv, sier Wikstøl fornøyd.

Tidligere har disse øredølene gått av med prisen «Årets øredøl»;

2008: Åshild Ellingsberg
2009: Terje Grossås
2010: Bjarne Stølen