FYLKESFEST: Illustrasjonsfoto. Snaue 50 innslag går videre til landsfestivalen fra Arendal. Men først og fremst handler UKM om å skape et møtepunkt for unge, sier UKM-kontakt Tonje Eikrem Jacobsen. Foto: UKMNorge

Disse gikk videre i UKM

Gikk du glipp av sceneshowene som utspilte seg på lørdag? Kunstutstillingen er det fortsatt mulig å se på Cotton Club. Sjekk hvem som gikk videre fra Vennesla.

(Agderposten) Det begynte, tradisjon tro, i de enkelte Agder-kommunene, med små og store arrangementer gjennom mars. Etter to år preget av pandemi, kunne endelig Ung Kultur møtes på ordentlig igjen.

I april nådde festivalen fylkesnivå, og 85 innslag ble fordelt på to steder og datoer. Fylkesfestivalen i Arendal utspilte seg lørdag 23. april.

– Vi hadde et arrangement i Mandal tidligere i måneden, men noen som ikke fikk vært med der, fikk nå muligheten til å gå på scenen, forklarer Tonje Eikrem Jacobsen, fylkeskontakt UKM Agder, til Agderposten.

Sceneshow og gaming

Mens de over 85 bidragene fra unge kunstnere fra 19 kommuner vises fram i Bomuldsfabrikens nyoppreddede Cotton Club i en utstilling som står fram til 15. mai, ble Arendal kulturhus klargjort for de over 40 sceneinnslagene.

Les også
Disse gikk videre i UKM: – Jeg følte meg stolt da jeg gikk av scenen

I tillegg ble det lørdag ettermiddag kjørt i gang en spillturnering i Super Smash Bros, også det på kulturhuset.

– Gaming er en sentral del av ungdomskulturen, og det naturlig dette kommer mer med i UKM, sier Jacobsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Gikk videre

Snaue 50 innslag ble valgt ut til å gå videre fra Arendal til den nasjonale UKM-festivalen på Stjørdal fra 24. til 27. juni (se listen nederst i saken).

Fra øst Agder er både musikk, film, kunst og litteratur og dataspill representert.

– Kunstnere, musikere, arrangører og mediefolk: God spredning, fortsetter fylkeskontakt Jacobsen.

Hun sier de gjerne skulle sendt alle videre, men det er nå en gang begrenset med plasser. Slik har det vært siden UKM, det som før sto for Ungdommens kulturmønstring, ble opprettet på seint 1980–tall.