Oggevatn hyttegrend: Høystandard-hytter med usjenert beliggenhet og tett på flott natur er noen av kvalitetene i det nye hyttefeltet. Foto: oggevatn.no

Skaper ny hytteidyll ved Oggevatn

Interessen for den nye hyttegrenda ved Oggevatn er stor. Allerede 15 kjøpere er i ferd med å realisere hyttedrømmen i unike og idylliske omgivelser ved populære Oggevatn.

Grunneier og tomteutvikler Lars Gunnar Retterholt utvikler i samarbeid med Eiken hytter ei helt ny hyttegrend med plass til 53 høystandard hytter.

– Her snakker vi om helårshytter på store og romslige tomter i urørt natur. Vi har hele tiden hatt et ønske om å skape noe unikt der den flotte naturen er i fokus og der vi tar vare på kvalitetene som er her, forklarer Retterholt.

Oggevatn hyttegrend er lokalisert på Skoretjønnheia, cirka en kilometer nord for Skreros i Birkenes kommune. Utbyggingsområdet er cirka 250 mål, med panoramautsikt og kort gangavstand til Oggevatn. Hyttefeltet omkranser to idylliske tjern. Mye grunnfjell i dagen, med spredt og lavvokst furuskog og sol hele dagen er noen av kvalitetene som kan nytes i området.

Gjennomsnittstomten er på cirka ett mål og hyttene blir plassert på en skånsom måte i terrenget og til minst mulig sjenanse for hverandre.

Fiber og lademulighet

Før prosjektet er blitt skikkelig markedsført, har allerede 15 kjøpere sikret seg tomt og skal i gang med hyttebygging.

– Vi har allerede lagt trekkrør for fiber og har lagt opp til et 400 volts anlegg slik at også alt blir lagt til rette for elbil-lading, forklarer grunneieren.

Oggevatn hyttegrend ligger i et området hvor man kan nyte naturen hele året. Om vinteren vil det bli kjørt opp løyper rett utenfor hyttedøra.

– Vi har allerede gått til anskaffelse av løypemaskin, så her vil det også bli gode muligheter for å spenne på seg skiene, opplyser Retterholt.

Unikt landskap: Hyttefeltet ligger idyllisk ved to tjern og med gåavstand til selve Oggevatn. Foto: oggevatn.no

– Hele familien

Det er Larsen Eiendomsmegling som har fått megleroppdraget. Marius Larsen i Larsen Eiendomsmegling sier at målgruppen for den nye hyttegrenda spenner vidt.

– Tradisjonelt sett så er mange av hyttene på Oggevatn uten strøm og vann. Her tilbyr vi høykomforthytter som passer godt for barnefamilier og godt voksne som for eksempel ønsker å ta med seg storfamilien på hytta, mener Larsen.

Med den sentrale beliggenheten Oggevatn hyttegrend har, så vil det kunne appellere til potensielle hyttekjøpere fra hele regionen.

– Og kanskje spesielt venndøler. Mange fra Vennesla har jo et nært forhold til Oggevatn som hyttedestinasjon, poengterer han og gleder seg til å kunne vise fram Oggevatn hyttegrend til mange og kanskje nye hytteeiere.

Les mer om Oggevatn hyttegrend her.

Megler og grunneier: Tomteutvikler og grunneier Lars Gunnar Retterholt (t.h.) har fått med seg Marius Larsen i Larsen Eindomsmegling til å bistå med salget. Foto: oggevatn.no