annonse

Sangesland fikk sølv

Ingvild Sangesland (t.h.) ble nummer to på normalprogrammet da NM-uka startet på Gautefall i gå : Ingvild Sangesland (t.h.) ble nummer to på normalprogrammet da NM-uka startet på Gautefall i gå (Foto: )

Ingvild Sangesland (17) ble nummer to på normalprogrammet da årets NM-uke i skiskyting startet på Gautefall i går.

  • Av Rune Helle

- Dette er jeg veldig fornøyd med, oppsummerte Øvrebø-jenta som traff på 15 av 20 skudd standplass. Hun var 10 sekunder bak vinneren som hadde et tilleggsminutt mindre.
- Jeg er litt overrasket over å være så tett på gullet med fem bom. Det er så mange gode løpere i denne klassen at farten min normalt ikke tåler så mange tilleggsminutter, sier Ingvild.

NM-uka fortsetter med sprint på lørdag, og stafett på søndag.
Dette er første sesongen Ingvild går Norgescup. I høst tok hun sølv på sommer NM. Under den først norgescupen på nyåret fikk hun som best en tredjeplass, og under NM-jaktstarten for noen uker tilbake ble det bronsemedalje. Den helgen skjøt hun 28 treff på 30 skudd på Brumunddal.
- Jeg har klart prestert over forventet i vinter. Jeg har gjort det vesentlig mye bedre så langt denne sesongen enn hva tilfelle var i fjor, sier Ingvild som gleder seg over solid sportslig fremgang etter at hun flytter til Sirdal og begynte på skiskytterlinjen der.

Holdt seg fris

Ingvild var syk like inntil NM-jaktstarten for noen uker tilbake.
- Etter den har jeg vært frisk. Jeg bør være i vesentlig mye bedre form nå enn det jeg var den gang. Slik kjennes det i alle fall ut nå, men resten av helgen vil vise om jeg har truffet med formtoppen, avslutter hun.
Etter helgens mesterskap gjenstår bare norgescupfinalen på Dombås i slutten av måneden av de store nasjonale rennene.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på venneslatidende.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.