annonse

Sangesland fikk sølv

Ingvild Sangesland (t.h.) ble nummer to på normalprogrammet da NM-uka startet på Gautefall i gå : Ingvild Sangesland (t.h.) ble nummer to på normalprogrammet da NM-uka startet på Gautefall i gå (Foto: )

Ingvild Sangesland (17) ble nummer to på normalprogrammet da årets NM-uke i skiskyting startet på Gautefall i går.

  • Av Rune Helle

- Dette er jeg veldig fornøyd med, oppsummerte Øvrebø-jenta som traff på 15 av 20 skudd standplass. Hun var 10 sekunder bak vinneren som hadde et tilleggsminutt mindre.
- Jeg er litt overrasket over å være så tett på gullet med fem bom. Det er så mange gode løpere i denne klassen at farten min normalt ikke tåler så mange tilleggsminutter, sier Ingvild.

NM-uka fortsetter med sprint på lørdag, og stafett på søndag.
Dette er første sesongen Ingvild går Norgescup. I høst tok hun sølv på sommer NM. Under den først norgescupen på nyåret fikk hun som best en tredjeplass, og under NM-jaktstarten for noen uker tilbake ble det bronsemedalje. Den helgen skjøt hun 28 treff på 30 skudd på Brumunddal.
- Jeg har klart prestert over forventet i vinter. Jeg har gjort det vesentlig mye bedre så langt denne sesongen enn hva tilfelle var i fjor, sier Ingvild som gleder seg over solid sportslig fremgang etter at hun flytter til Sirdal og begynte på skiskytterlinjen der.

Holdt seg fris

Ingvild var syk like inntil NM-jaktstarten for noen uker tilbake.
- Etter den har jeg vært frisk. Jeg bør være i vesentlig mye bedre form nå enn det jeg var den gang. Slik kjennes det i alle fall ut nå, men resten av helgen vil vise om jeg har truffet med formtoppen, avslutter hun.
Etter helgens mesterskap gjenstår bare norgescupfinalen på Dombås i slutten av måneden av de store nasjonale rennene.

Hei, 

×

Du leser første premium-sak

Du har nå lest 2 saker

×

Ha en fin dag!

Du har nå lest 3 saker

×

Tekst kommer her.

Du har nå lest 4 saker

×

Du har nå 1 plussak igjen. Men du kan nå også få ubegrenset tilgang i én måned for kun 1 krone