annonse

Ulven kan skytes

Drept
Drept: Etter at fire lam er blitt drept av ulv på Tjomsås er det blitt gitt fellingstillatelse på en ulv i Vest-Agder.

Det er gitt skadefellingstillatelse på én ulv i hele Vest-Agder fylke etter at fire lam ble drept på Tjomsås.

  • Geir Willy Haugen

Vest-Agder Bondelag og Vest-Agder Sau og Geit søkte allerede onsdag Fylkesmannen godkjenning til å felle én ulv, og fikk i dag innvilget søknaden.

– Fylkesmannen har etter søknad gitt skadefellingstillatelse på én ulv i Vest-Agder, med 2 ukers virkning fra og med 26. september til og med 10. oktober i år, skriver miljøverndirektør Ørnulf Haraldstad i tillatelsen.

Fylkesmannen ser det som dokumentert at de fire lammene som ble drept på Tjomsås onsdag, ble drept av ulv.

– Til tross for at beitesesongen er på hell er det etter vår vurdering fortsatt et skadepotensial på innmark og i gårdsnære skogsområder. Utvidet tilsyn vil kunne bidra til å forebygge og begrense ytterligere tap samt bidra til at nye tilfeller av tap oppdages på et tidlig tidspunkt slik at dette kan dokumenteres, skriver Haraldstad.

Fellingstillatelsen er gitt til interkommunalt skadefellingslag i Vest-Agder.

 
Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på venneslatidende.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.