annonse

Skal stille ut på Kvarstein

Her er tomta: Her er tomta: Arne Solheim, leder for Vennesla Minibyggere, står foran tomta ved Kvarstein Gartneri hvor utstillingspaviljongen til Vennesla Minibyggere skal ligge. Byggingen skal starte i løpet av våren og tomta er allerede gravd ut og fylt på med stein. (Foto: )

Endelig ser det ut til at Vennesla Minibyggere får en utstillingspaviljong.

  • Av Marianne Rike

– Den skal være ferdig i løpet av høsten, sier leder i Vennesla Minibyggere, Arne Solheim.
Minibyggerne har fått tomt ved Kvarstein Gartneri og bygget er godkjent av kommunen. Men at det blir en utfordring både økonomisk og praktisk legger de ikke skjul på.
– Vi er noen gamle gubber og det er ikke godt for oss å bygge, så det hadde vært flott hvis kommunen eller noen andre hadde hjulpet oss med noen snekkere, sier Solheim sammen med Sigvart Bakken, Trygve Honnemyr og Engly Bårdsen fra Vennesla Minibyggere. Norsk Wallboard og Bygg4 har allerede sponset dem med treverk. Jens og Bernt Kvarstein stiller tomt til disposisjon og tar seg også av grunnarbeidet.
– Ellers skaffer vi alt mulig selv. Materialer har vi mye av og vi har laget ferdig takstolene. Vi har også fått Svein Kostøl som bygningskontrollør. Men vi mangler forsatt en del ting som takstein, takrenner, nedløp, maling, spikre og skruer, forteller gjengen som håper at folk vil støtte dem.
Nå står tre av byggene de har laget lagret på Hunsfos fabrikker og et bygg er på Eikeland.
– Siden vi startet i 2002 har vi ikke hatt noen fast plass å stille ut og det er få som får se byggene der de er i dag. Derfor blir det artig når utstillingspaviljongen er ferdig, da kan alle komme å se på dem.