annonse

Scan Trade omstrukturer

Omstillinger
Omstillinger: Omstillinger: Konsernsjef i Scan Trade, Terje Normann Johanssen, sier bedriften nå går gjennom en omstilling for å imøtekomme endringene i bransjen. De store kjedene som XXL og G-Sport får stadig mer makt og presser ned prisene. – Vi endrer på sammensetningen av kompetanse, sier Johanssen. Dette bildet er tatt i 2012. (Foto: )

Til tross for at antallet ansatte skal kuttes ned utlyser sportsgrossisten fem nye stillinger. Det gjør de for å møte en tøffere hverdag i bransjen.

  • Bjarte Bjellås

– Det blir en reduksjon i antallet ansatte, men det er ikke snakk om at noen blir oppsagt. Det er bare snakk om frivillige ordninger, sier Terje Normann Johanssen, konsernsjef i Scan Trade til Tidende.

Følg Vennesla Tidende på Facebook

Etter flere lukrative år med overskudd ble det i fjor røde tall i regnskapet til Vennesla-bedriften. Med 2,2 millioner kroner i minus og et stadig vanskeligere marked, så bedriften seg nødt til å ta noen grep. Det gjør de nå ved å utlyse nye stillinger som teamleder for salgskontor, systemutviklinger web og rapportering, kommunikasjonsansvarlig nett og sosiale medier, kommersiell produktsjef og strategisk og operativ markedssjef.

– Vi endrer på sammensetning av kompetanse i bedriften. Derfor må vi få inn ny kompetanse. Det er på grunn av retningen markedet har endret seg i, sier Johanssen.

Store kjeder preger bransjen

Da Vennesla Tidende pratet med Scan Trade-gründer Tore Gustav Drivenes i forbindelse med bedriftens 25-årsjubileum i fjor tok han opp utfordringene til jubilanten, som blant annet har det norske fotballandslaget som kunde. Store kjeder som XXL og G-sport preger bransjen i mye større grad enn før.

– Det er en dreining mot at kjedene får mer makt, og at mer og mer av salget nå skjer på nettet. Der må vi som leverandør stake ut en kurs videre. Det er endringer i sportsbransjen som vi må være med på, fortalte Drivenes, som fortsatt sitter i styret til sportsgrossisten.

De utlyste stillingene tyder på at det er den kursen Scan Trade nå ønsker å ta. Det er stillinger som vil få en sentral posisjon i bedriftens nye strategi. Etter omstillingen vil det være rundt 50 ansatte igjen. For to år siden hadde 67 personer sin arbeidsplass på Scan Trade Vennesla.

– Vi mener dette er det riktige valget nå. Det nytter ikke bare å gå gjennom en omstrukturering. Du må ha de rette personene og de rette produktene, forteller konsernsjef Johanssen, som er i Brasil i forbindelse med verdensmesterskapet i fotball for herrer.

Skal satse på sosiale medier

De fem nye stillingene viser at Scan Trade ønsker å styrke sin posisjon i markedet gjennom økt satsing på nettet og sosiale medier.

– Stillingene er mye knyttet til dette. Vi må ta de grep som er nødvendig for å ta vår andel i dette markedet. Da må vi bli bedre på det digitale og ikke minst på markedssiden. Ting vi gjorde for fire år siden virker kanskje ikke like godt i dag, erkjenner konsernsjefen.

Johanssen mener det er en positiv omstrukturering bedriften er i ferd med å gjennomføre. Han tror det vil styrke deres posisjon i bransjen.

– Per i dag har vi ingen markedssjef. Geir Nordahl har hatt rollen tidligere, men han er nå blitt salgssjef. Sånn som situasjon er i dag har vi ingen etablert markedssjef, sier konsernsjefen til Tidende.

Slapp å gå til oppsigelser

Selv om omsetningen har sunket med flere titalls millioner kroner de senere årene ser ikke sportsgrossisten mørkt på situasjonen.

– Omsetningen har blitt redusert de siste årene, men det har også en sammenheng med endringene i markedet. Det er ikke noe dramatikk i dette, men det har vært en endring, og det ønsker vi å ta fatt i, forklarer Johanssen.

Konsernsjefen er glad for at ingen trenger å bli oppsagt som følge av omorganiseringen. Han sier at det ikke er snakk om sluttpakker, men praktiske løsninger som gjør at de som slutter gjør det frivillig.

– Vi har hatt en gjennomgang av bedriften, og noen av våre ansatte har funnet ut at de vil finne på noe annet. Det er ingen oppsigelser. Noen slutter, samtidig som vi tilfører noen nye, sier han på telefon fra det Sør-Amerikanske landet.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på venneslatidende.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

Hei, 

×

Du leser første premium-sak

Du har nå lest 2 saker

×

Ha en fin dag!

Du har nå lest 3 saker

×

Tekst kommer her.

Du har nå lest 4 saker

×

Du har nå 1 plussak igjen. Men du kan nå også få ubegrenset tilgang i én måned for kun 1 krone