annonse

Sal­get av pres­te­går­den an­nul­lert

Avlyst
Avlyst: Avlyst: Avtalen mellom Opplysningsvesenets Fond og en kjøper som tilbød 5,5 millioner kroner for Vennesla prestegården er avlys. Boligen skal leies ut for salg i nærmeste framtid. (Foto: )

Vennesla prestegård skal ikke selges. Opplysningsvesenets Fond har kommet til enighet med kjøper om å ikke gjennomføre salget.

  • Anne Lise H. Valdez

– Normalt gjennomfører vi salg, men i tilfellet med prestegården i Vennesla så har det blitt en ganske spesiell sak som har ført til at vi nylig er enige om å ikke gjennomføre salget, opplyser Helga Karin Rannekleiv ved juridisk avdeling hos Opplysningsvesenets Fond. Det er de som eier prestegården.

Belastningssak

Vennesla prestegård ble lagt ut for salg før jul i fjor og ble taksert til 4,6 millioner kroner. Prestegården er avsatt som et område for offentlig formål i kommuneplanen, og Den norske kirke har ytret ønske om at tomten benyttes til bygging av ny kirke.

Kommunen fikk flere tilbud om å kjøpe eiendommen men mente den var for dyr. I vår la en kjøper inn bud på prestegården for 5,5 millioner kroner. Senere har det kommet fram at kjøper skal ha fått kalde føtter på grunn av negative reaksjoner i bygda.

– Vi har tatt i betraktning at dette har blitt en belastningssak som tydelig har tatt på kjøper. Saken har vært såpass tung for dem, at de har ønsket seg ut av salget. Vi synes denne saken er såpass spesiell at vi legge vekt på det, så kjøper skal få slippe å kjøpe, sier Rannekleiv.

– Du sier en slik omgjøring av et salg ikke skjer ofte?

– Nei, og jeg tror ikke at saken vil skape presedens for framtidig salg. Normalt gjennomfører vi salg. Denne gangen er begge parter enige om å løse saken slik, gjentar Rannekleiv som ikke ser bort fra salg av eiendommen i framtida.

– Vi vil leie ut boligen og det er en oppgave vi vil begynne med nå, opplyser Rannekleiv.

Vil ha ro, skal leie ut

– Vi har avsluttet salgsprosessen nå og vil ha ro rundt tingene. Vi regner med det er en attraktiv bolig som ligger fint til i Vennesla. Det blir sikkert greit å leie ut den, sier Rannekleiv.

Hun presiserer at de ikke har leieavtale eller dialog med noen om leieforhold enda.

– Hvor lang leietid tilbyr dere?
– Det vil jeg ikke spekulere i, det må vi ta i et helhetsperspektiv med leietakere, sier Rannekleiv.

– Må den andre parten betale saksomkostninger?
– Nærmere forhold om avtalen er det ikke riktig av meg å kommentere, sier Rannekleiv.

– Har dere vært i kontakt med kommunen igjen om et framtidig salg av prestegården i det senere?

– Nei, vi har ikke snakket med dem i denne fasen, sier Rannekleiv.

Jan Knudsen, prestegårdsinspektør i Agder sier boligen blir lagt ut til leie snarest og at utleie- pris vil følge markedet.

– Vi har tenkt å leie ut de neste to til tre årene, sier Knudsen.

Vennesla Tidende har vært i kontakt med eks-kjøperne. De ønsker ikke å kommentere saken i avisen.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på venneslatidende.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.