annonse

Lager liv i Vennesla på St. Patricks Day

Kommer til pm5
Kommer til pm5: Killieburne Brae kommer til Vennesla når St. Patrics Day skal markeres i Hunsfos næringspark. (FOTO: Nina Djæff)

+ Når St. Patricks Day skal markeres på PM5 i Hunsfos Næringspark, får venndølene møte en gjeng dedikerte musikere fra Indre Østlandet.

  • BAnne Gunn Pedersen

– Vi gleder oss til å komme til Vennesla, sier Petter Fuhre på telefon fra Galway-området i Irland. Der er han på studietur med engelskklassen han underviser i. Fuhre er vokalist i bandet der medlemmene hovedsakelig spiller irsk folkemusikk. Selv håndterer han i tillegg gitar, tinnfløyter og bouzouki.

Kringkastingsorkesteret

17. mars skal han og resten av Killieburne Brae skape stemning på PM5 i Næringsparken. Fuhre forteller at bandet har hatt flere forespørsler i anledning den irske nasjonaldagen, men denne gangen var det venndølene som trakk det lengste strådet

Og ut fra tidligere opptredener, blant annet sammen med Kringkastingsorkesteret på NRK (2014), har de som kjøper billett noe å glede seg til.

Fuhre karakteriserer forøvrig opptredenen med 50 proffe musikere i KORK som et høydepunkt.

Irsk trad

Killieburne Brae så dagens lys i 2001, som kvartett. Navnet ble til da musikantene satt og øvde inn Dubliners-låten ved samme navn. Siden byttet gruppa navn til Falkin’ Irish og Paddy’s Pack, for så å gå tilbake til det opprinnelige navnet.

I 2008 kom toraderen inn, og som det sies på bandets egen side: Sixpacken var komplett.

Bandet ønsker å utvikle egne låter, samtidig som de stadig utforsker tradisjonell irsk musikk.

« Å spille på puben, på lokalet, eller på festivalen, er alle arenaer hvor musikken mer enn gjerne deles med publikum», heter det videre.

Hobby

Petter Fuhre og resten av gjengen har musikken som hobby. Til daglig jobber med alt fra snekring, undervisning i skolen til psykisk helse.

Derfor blir det gjerne et par helger i måneden de kan ta turen ut på landeveien for å dyrke musikken for fullt, etter avtale med de «bedre halvdeler», som Fuhre sier.

– Men vi gleder oss til å komme til Hunsfos, vi har hørt at det er bra lokaler der, sier Petter Fuhre som lover høy allsangfaktor når han og resten av bandet leder an i velkjente låter som «Molly Malone», «Drunken Sailor» og «Whiskey in the Jar».

annegunn60@live.no

Hei, 

×

Du leser første premium-sak

Du har nå lest 2 saker

×

Ha en fin dag!

Du har nå lest 3 saker

×

Tekst kommer her.

Du har nå lest 4 saker

×

Du har nå 1 plussak igjen. Men du kan nå også få ubegrenset tilgang i én måned for kun 1 krone