annonse

Kulturhuset vant byggeskikkpris

Stolt:
Stolt: Ordfører Torhild Bransdal (t.v.) poserer stolt med den gjeve prisen hun skal ta med seg hjem til Vennesla. I midten Liv Signe Navarsete og til høyre en representant for arkitektfirmaet Helen & Hard, som sto for utformingen av bygdas nye storstue. (Foto: Anette Hansen)
prisvinner
prisvinner: (Foto: Anette Hansen)
prisvinner
prisvinner: (Foto: Anette Hansen)
Kulturhuset
Kulturhuset:
Bjarte Bjellås
Bjarte Bjellås:
prisvinner
prisvinner: (Foto: Anette Hansen)
prisvinner
prisvinner: (Foto: Anette Hansen)
Kulturhuset
Kulturhuset:
Bjarte Bjellås
Bjarte Bjellås:
prisvinner
prisvinner: (Foto: Anette Hansen)
prisvinner
prisvinner: (Foto: Anette Hansen)
Kulturhuset
Kulturhuset:
Bjarte Bjellås
Bjarte Bjellås:
Kulturhuset i Vennesla

  • Anne Lise Haugland Valdez
  • Bjarte Bjellås Og Kjetil Nygaard

- Dette er fantastisk både for kommunen, arkitektene og oss. Vi har jo også hatt en viktig rolle i dette, sier en oppglødd daglig leder i VEF Hans Olav Wetrhus, på telefonen fra Oslo.

VEF, Vennesla Entreprenørforretning, stod for byggingen av Kulturhuset i Vennesla og Wetrhus var tilstede i Oslo i dag sammen med Rune Carlsen, VEFS prosjektleder for byggingen av Kulturhuset.

- Det var høy stemning her under opplesningen av de ulike nominerte. Ved omtalen av byggene var det tilslutt bare Vennesla igjen og da visste vi at det måtte bli oss. Både ordfører og varaordfører var høye da, forteller Wetrhus.  

Kulturhuset i Vennesla ble tirsdag ettermiddag tildelt Statens Byggeskikspris for 2012. Det er 30. gangen den prestisjetungen prisen deles ut, og det var 51 bygg som var meldt inn til konkurransen. Av åtte finalister konkurrerte Venneslas nye storstue mot blant annet Kilden i Kristiansand. Det var første gang bygg fra Sørlandet var nominert.

- Dette er en stor dag for Vennesla. Vanvittig gøy. Helt utrolig, men vi mener det er helt fortjent. Det er et fantastisk bygg, sier rådmann Svein Skisland i Vennesla kommune.

Den prestisjetunge utmerkelsen ble delt ut av samferdelsminister Liv Signe Navarsete. Ordfører Torhild Bransdal hadde sammen med varaordfører Berit Kittelsen, Oddvar Steinsland, Aslak Wegge og Leif Sakariassen tatt turen til utdelingen på Norsk Folkemuseum. Nå sier rådmannen det vil bli en feiring når delegatene kommer hjem.

- Når ordføreren og varaordfører kommer hjem igjen i morgen må vi finne på noe gøy, smiler rådmannen fornøyd.

Statens Byggeskikkpris er en hederspris som deles ut årlig til byggverk og bygde omgivelser som gjennom utførelse, materialbruk utforming og samspill med sted og miljø kan bidra til å heve, fornye og utvikle den allmenne byggeskikk.

- Vinner vi vil det sette Vennesla ytterligere på kartet på en positiv måte. Det viser at her foregår det nytenking også i kommunesektoren. Uansett er det viktig at vi at vi har noe vi skal være stolte av og det kan ikke undervurderes, sa ordfører Torhild Bransdal før avreise til Oslo.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på venneslatidende.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.