annonse

- Blir litt mer rocka

Visesanger
Visesanger: Visesanger: Erlend Ropstad holder konsert på Kulturhuset på lørdag. – Denne gangen har jeg med fullt band og det blir litt mer rocka. Men det blir gjenkjennelig, det er Erlend Ropstad-musikk. (Foto: )

– Konsert i Kulturhuset må jeg ta meg tid til, sier Erlend Ropstad, som er travelt opptatt med studioinnspilling av ny plate.

  • Stine Elise S. Myhre

Det full fart for Erlend Ropstad om dagen. Det er forhåpentligvis ikke feil å skrive at Norge virkelig fikk øynene opp for venndølen da han i fjor ga ut sin første norske plate.

«Hva om det ikke er sånn som du tror at det er?» sørget for to spellemannnominasjoner og har fått hjertelige mottakelser av både presse og publikum.

– Det har vært et kick på karrieren min, jeg har spilt flere konserter enn på lenge, jeg fikk gode anmeldelser på den og nådde ut til mange. Det må kunne kalles en suksess.

Eksklusivt

Til lørdag spiller han i Kulturhuset, som den eneste konserten på denne siden av påske.
– Jeg er veldig intenst i studio for tiden, så muligheten til så mange konserter har jeg ikke.
Men det går ikke an å takke nei til hjembygda.
– Det er alltid kult å spille i Vennesla. Det er veldig gøy å komme hjem og se alle de kjente ansiktene.

Facebook-knapp kommer her

Forrige gang han spilte her, var «Hva om det ikke er sånn som du tror at det er?» rykende ferkst.
– Det var en stor opptur, jeg fikk testet sangene som handlet om Vennesla på publikummet som var der da, forteller musikeren.

Superaktuell

Under helgas spellemannutdeling ble det ingen priser til Ropstad, som var nominert i kategoriene viser og tekstforfatter.
– Det går ikke an å være misfornøyd med to nominasjoner, det er første gangen jeg har blitt nominert og det er veldig stas. Det var en fin helg og en bra spellemannfest, oppsummerer visesangeren.
Og snart er han plateaktuell igjen. Denne gangen er uttrykket mer rocka.
– Jeg har nok et behov for å gjøre noe annet, jeg er en litt rastløs type som har lyst å finne på noe nytt. Jeg kan ikke ha det samme uttrykket hele tiden, det blir kjedelig for meg, forklarer Ropstad.

Norske følelser

Den nye albumet kan ventes i april og også det skal synges på norsk.
– Det var veldig godt og veldig utfordrende å lage sanger på norsk, det er gøy når en kan utfordre seg selv på det viset. Det kan godt være at jeg gir ut sanger på engelsk igjen også, men enn så lenge føles det naturlig og som jeg ikke skulle gjort annet. Vi får se.
I tekstene har han latt seg inspirere av svenskene.
– De svenske artistene synger om livene sine slik at de blir troverdige. Du føler du blir kjent med artisten som synger, det er oppriktige tekster og jeg har stor sans for at det ikke bare dreier seg om ord og poesi, men innblikk i et ekte liv. Jeg synes de er flinkere enn oss på det, sånn generelt sett.

Gammelt og nytt

Under lørdagens konsert i Kulturhuset kan publikum vente seg mer lyd og både gamle og nye sanger.
– Jeg kommer til å spille endel av albumet jeg har ute og endel fra det kommende albumet.
Den nye plata er en retningsendring mot mer bråk og lyd. – Det blir gjenkjennelig, det er Erlend Ropstad-musikk.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på venneslatidende.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.