annonse

Bever døde i arbeidsulykke

Uheldig
Uheldig: Denne uheldige beveren døde mens han gjorde det han elsket – å felle trær. (Foto: Beate Strøm Johansen)

En uheldig bever fikk treet han felte over seg på Hægeland.

  • Bjarte Bjellås Bjarte@venneslatidende.no

– Det er svært sjeldent at dette skjer, forklarer zoolog Beate Strøm Johansen til Tidende.

Det var lørdag ettermiddag at hægedølen Leif Hægeland fant beveren under en bjørk mellom Hægeland og Kile. Beveren var død da Hægeland fant den.

– Jeg har vært skogsarbeider i mange år, og dette viser at det tydeligvis er et farlig yrke, humrer hægedølen over beverdødsfallet.

Han tenkte ikke at dødsfallet var noe spesielt, før nyheten om den tragiske ulykken nådde ned til Agder naturmuseum. De tok raskt kontakt med Hægeland.

– De ønsket å komme og se beveren med en gang, og så tok det helt av, forteller han.

Først ute med nyheten var NRK Sørlandet, men dødsfallet spredte seg også utover landets grenser. I løpet av onsdagen fikk naturmuseet telefon fra England.

– Det var akkurat noen som ringte fra avisen The Sun. De ville skrive om saken, forteller en engasjert Johansen på telefon.

Hun har bedt Hægeland om å bare la beveren ligge under treet, slik at også andre kan oppleve det hun omtaler som et unikt syn.

– Nei, dette må ligge, både treet og beveren. Tenk så kult det blir når beveren blir til et skjelett, sier hun til NRK Sørlandet.

Hægeland sier det til tider er stor beveraktivitet i området helt nord i Vennesla kommune.

– En ser stadig aktivitet og trær som har falt ned, så de er aktive her. Det er ikke så ofte du ser selve beveren, men jeg så en sist for en måneds tid, sier han.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på venneslatidende.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.