annonse

Arbeiderpartiet størst i årets skolevalg

Anne Lise H. Valdez: Over 30% av elevene på Vennesla videregående skole stemte i år på Arbeiderpartiet. (Foto: )

Partiet gjør en enorm fremgang i årets skolevalg i Vennesla. Nesten tre ganger flere stemte på partiet i år kontra for to år siden. SV er den store taperen i skolevalget.

  • Bjarte Bjellås

Det Norske Arbeiderparti fikk ved årets skolevalg 30.5% av stemmene. Ved skolevalget i 2009 fikk partiet kun 12.2% av stemmene. Med det tok Arbeiderpartiet stemmene fra Sosialistisk Venstreparti som ved valget i 2009 fikk 27,4% av stemmene. I år var det bare 3,7% som stemte på SV.

Kristelig Folkeparti får èn prosent bedre oppslutning i år enn i 2009. 15.2% av elevene har stemt på KrF. Også Fremskrittspartiet er stabile og fikk i år 28.5% av stemmene. Ved skolevalget for to år siden fikk partiet 29,7% av stemmene. Høyre fikk 10.1% av stemmene.

Det var høy valgdeltakelse i årets skolevalg i Vennesla. Hele 87% av elevene valgte å avgi sin stemme. Alle valgresultatene kan du lese på hjemmesiden til Vennesla videregående skole.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på venneslatidende.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

Hei, 

×

Du leser første premium-sak

Du har nå lest 2 saker

×

Ha en fin dag!

Du har nå lest 3 saker

×

Tekst kommer her.

Du har nå lest 4 saker

×

Du har nå 1 plussak igjen. Men du kan nå også få ubegrenset tilgang i én måned for kun 1 krone