annonse

400 marsjdeltakere trosset regnværet

VETERAN:
VETERAN: Knut Rysstad (73) har gjennomført samtlige Venneslamarsjer. Her sammen med Simen Olaisen (10), sin kone Signe Rysstad (73) og Amalie Olaisen (12).
KLAR, FERDIG, GÅ:
KLAR, FERDIG, GÅ: Familien Slåen. Fra venstre Maren (11), Hildegunn (39), Mats (8) og Marlene (13).
UTEN MAT OG DRIKKE:
UTEN MAT OG DRIKKE: Varme pølser var godt for store og små i regnet.
BLIDE JENTER:
BLIDE JENTER: Fra venstre Anne Winge, Tone Kaspersen og Heidi Robstad Lunden i kiosken på Rønninga.
IVRIG DELTAGER:
IVRIG DELTAGER: Sebastian Larsen (9) kan stolt si at han har deltatt på Venneslamarsjen hele 10 ganger.
TIDLIG KRØKES:
TIDLIG KRØKES: Kristina Grundetjern med nevøen Aksel B. Røynås (1,5) i barnevogna.
KONSERT:
KONSERT: Vennesla Veterankorps lagde ekstra hyggelig stemning på Rønninga.
KIOSKSALG
KIOSKSALG: Nystekte vafler slår aldri feil. Speiderjentene (fra venstre) Kamilla Bakkan (10), Hannah Selnes (10), Marianne Rønnekleiv (10), Tordis Drivenes (14), Synne Rønnekleiv (12) og Rakel Selnes (12).
NAVNELAPPER:
NAVNELAPPER: Speiderjentene (fra venstre) Tordis Drivenes (14), Marianne Rønnekleiv (10) og Rakel Selnes (12) hjelper Hildegunn Slåen (39) med ungene Maren (11) og Mats (8).
STATISTIKK:
STATISTIKK: Kristian Rønnekleiv presenterer kurvene som viser antall deltagere gjennom årene.
PÅMELDING:
PÅMELDING: Familien Slåen melder seg på Venneslamarsjen 2015. Ved datamaskinen sitter speiderleder Bernt Vollen Heiseldal i grønn jakke som får hjelp av Tor Michal Kinn.

På søndag ble Venneslamarsjen arrangert for 38. gang. Til tross for at himmelens sluser sto åpne i perioder la det slett ingen demper verken på arrangementet eller på humøret.

  • Odd Tom Høgstøl

- De siste tre årene har været vært strålende under Venneslamarsjen. I år har vi flere påmeldte enn vi fryktet på grunn av regnværet, sier Bernt Vollen Heiseldal.

Speiderlederen i 1. Vennesla Speidergruppe sitter med datamaskinen og registrerer påmeldingene fra de som skal gå marsjen. Med seg har han Tor Michal Kinn som hjelper til på vegne av foreldreutvalget.

- Vi hadde litt uflaks med været, men antall påmeldte begynner likevel å bli bra.

Økende popularitet

Sekretariatet vet hva de snakker om. Det føres detaljerte statistikker over marsjen. Kristian Rønnekleiv forklarer utviklingen gjennom årene.

- Det absolutte høydepunktet var i 1980 med 1.645 deltagere. På den tiden var slike marsjer veldig populære. Bunnen ble nådd i 1995 og i 2003-2004 med litt over 300 påmeldte. Nå er trenden oppadgående og det gjelder spesielt barnefamilier. Det virker som det nå er neste generasjon marsjdeltagere som selv gikk da de var barn.

- Vi prøver å gjøre Venneslamarsjen til en opplevelse og ikke bare en gåtur, sier Heiseldal. Vi ønsker å vise fram hva vi driver med i speideren.

Speiderne har overnattet ved Stemtjønn fra lørdag til søndag og har flere kiosker langs marsjløypen. I tillegg har roverne en førstehjelpstasjon.

- Det var mer behov før førstehjelp tidligere da mange gikk i gummistøvler. Da ble det mange gnagsår som måtte stelles. Nå for tiden er godt turtøy blitt så rimelig at behovet er redusert.

Lite søvn og mye moro

Noen av speiderne i kiosken ved ungdomsskolen ser litt trøtte ut.

- Jeg sov bare to timer i natt, sier Tordis Drivenes (14). Hun er en av mange speidere som sov under en stor presenning ved Stemtjønn. Vi ble ikke blaute, men det ble noen av guttene som sov helt i kanten av presenningen.

De minste speiderne fikk sove tørt og godt i en gapahuk.

- Jeg la meg tidlig og sov godt hele natta, sier Marianne Rønnekleiv (10).

Med i kiosken var også Kamilla Bakkan (10), Hannah Selnes (10), Synne Rønnekleiv (12) og Rakel Selnes (12).

Noen av de som trosset været var familien Slåen. Mamma Hildegunn (39) har med seg ungene Mats (8), Maren (11) og Marlene (13).

- Litt regn gjør ingenting. Dette er andre gang vi går Venneslamarsjen. Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlig klær.

Høstens vakreste eventyr

På Rønninga midtveis i marsjen har arrangørene satt opp et stort telt. Her holdt Vennesla Veterankorps konsert og skapte en ekstra hyggelig opplevelse for både marsjdeltagere og de frivillige.

- Dette er høstens vakreste eventyr, sier Kristina Grundetjern. Med seg har hun nevøen sin Aksel B. Røynås (1,5) som er trygt plassert under et varmt teppe i barnevognen sin.

Ved siden av står Sebastian Larsen (9). Han kan med stolthet si at han har deltatt på Venneslamarsjen hele 10 ganger. Vi overlater til våre lesere å finne ut hvordan det er mulig.

I kiosken på Rønninga står de tre blide jentene Anne Winge, Tone Kaspersen og Heidi Robstad Lunden. Det omsettes både brus, kaffe og varme pølser i takt med musikken til Veterankorpset.

Veteran

Igjen tilbake til ungdomsskolen hvor Knut Rysstad (73) passerer mållinjen for 38 (!) gang. Veteranen har altså deltatt på samtlige marsjer.

- Det var blaut i år.  Selv med regntøy ble vi klissblaute tvers igjennom.

Med seg hadde den spreke pensjonisten sin kone Signe (73) sammen med Simen Olaisen (10) og Amalie Olaisen (12).

Venneslamarsjen har blitt arrangert hvert år i 38 år og er dermed den eldste eksisterende marsjen på Sørlandet. Venndølene lar seg ikke skremme av litt nedbør og tradisjonen vil nok bli videreført også i de neste 38 årene.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på venneslatidende.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

Hei, 

×

Du leser første premium-sak

Du har nå lest 2 saker

×

Ha en fin dag!

Du har nå lest 3 saker

×

Tekst kommer her.

Du har nå lest 4 saker

×

Du har nå 1 plussak igjen. Men du kan nå også få ubegrenset tilgang i én måned for kun 1 krone