annonse

Stor giver- og jazzglede i Filadelfia

Ludeflaten
Ludeflaten: Ludeflaten: Jazzensemblet stilte med Anne Sørli som vokalist, og sammen med Veterankorpset og fellessang med Reidar og forsangere, stilte de med underholdninga. (Foto: )

Giverglede og god musikk satte sitt preg på søndagens årlige stevne, som på grunn av været fant sted på Filadelfia.

  • Stine Elise S. Myhre

Rigmor Fjermeros står blant publikum og nyter musikken fra Anne Sørli i samspill med Ludeflaten Jazzensemble.

– Det har vært et flott stevne, og ekstra spesielt med den gode musikken. Dessuten er det fantastisk å høre direkte fra Haydom-sykehuset, gjennom Olav Espegren, forteller Fjermeros, som har vært en trofast stevnedeltaker gjennom flere år.

– Jeg har vært med så lenge det har vært arrangert i Vennesla.

Selv har Fjermeros aldri besøkt sykehuset i Tanzania. Men hun synes jobben som gjøres er god, og det har ikke stått på lysten.

– Jeg har hatt lyst! Det er så fantastisk, smiler hun.

Folksomt og givende

Komitéleder for arrangementet, John Terje Ruenes, antar rundt 400 mennesker tok turen til årets Haydom-stevne. På grunn av været var det litt færre deltakere i år, men givergleden var det ingenting å utsette på.

– Vi samlet inn rett rundt hundre tusen, forteller Ruenes, noe som sammenlignet med fjorårets 104.000 slettes ikke er dårlig.

Tilbakemeldingene på musikken og stevnet i sin helhet har ikke latt vente på seg. Sammen med Ludeflaten Jazzensemble, og Anne Sørli, spilte også Veterankorpset.

– Vi er veldig godt fornøyd, og veldig fornøyd med musikken, det fungerte godt.

Takknemlig biskop

Fra Tanzania, hvor Haydom-sykehuset ligger, kom biskop Nicolaus Nsanganzeko for å holde appell.

– Dette er en spesiell dag for meg, å se alle deres glade ansikter. Haydom er som et lys i vårt område, og jeg vil bruke anledningen til å si hjertelig takk.

Nsanganzeko oppfordret til å fortsette arbeidet.
– Haydom er en velsignelse. Må Gud velsigne dere, gi dere mot, styrke og god helse.

Trang økonomi

Sykehusdirektøren Olav Espegren tok selv ordet og informerte om hvordan pengene vil bli brukt. Han fortalte om et tilbakelagt og økonomisk hardt år, hvor antallet ansatte har blitt redusert fra 800 til rett under 700.

– Vi må nok redusere ytterligere de neste 3–4 årene, for å balansere budsjettet, fortalte Espegren, som et av flere tiltak.

Han avsluttet med å takke for all god støtte.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på venneslatidende.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.